Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
14. 8. 2015 21:32 − 1521× − 0

Testovací Pačejov přinesl Rujbrovi třetí příčku v RSS

Po čtyřech startech v bývalém velkém šampionátu si na Rally Agropa Rujbr s Krajčou opět vyzkoušeli RSS.

Pro letos nově složenou posádku Patrik Rujbr – Ondřej Krajča je tento rok ve znamení souhry nejen mezi sebou, ale i s technikou, jelikož po tratích rychlostních zkoušek vodí stále ještě poměrně novinku z dílen Renaultu – Clio R3T. A po startech ve všech doposud odjetých podnicích mistrovství ČR přišla na řadu i Rally Agropa, která se odjela minulý víkend. Ta nabídla osm rychlostních zkoušek a především velké vedro, když ani Horažďovice nebyly výjimkou a nevyhnuly se jim vysoké teploty, které panovaly v České republice.

"Start na Pačejově jsme využili především k testování a dalšímu poznávání auta a musím hned na úvod zmínit dvě jména – Mirka Švece a Mirka Jandíka, kteří nám velmi pomohli s nastavením auta. O tom, že jsme start pojali právě jako testovací svědčí i to, že jsme dojížděli staré pneumatiky a na autě tím pádem měli nazuté gumy, co už s námi absolvovaly Bohemku a Hustopeče," vypočítává důvody ke startu na Rally Agropa Patrik Rujbr. A přestože bylo hlavním cílem další testování Clia, nebyly výsledky vůbec špatné, když v celkové klasifikaci si posádka Rujbr – Krajča odvezla devátou příčku, ale co je důležitější, v hodnocení rallysprint série z toho byla třetí pozice za dvojicí soupeřů s Citroeny DS3 R3T a to napovídá i o umístění ve třídě, kde posádka vybojovala taktéž bronzový stupínek. V průběhu celé Rally Agropa se Rujbrovi s Krajčou dařilo zajíždět časy mezi pěti nejrychlejšími dvoukolkami a především dvě poslední zkoušky, kdy byli druzí s minimální ztrátou, ukazují, že i když jedete hlavně testovat, tak se na tratích neloudáte.

"Pokud bych měl soutěž nějak zhodnotit, tak co se týká tratí, ty jsou sice stále stejné, ale to jim nic neubírá na jejich kráse. Na celé soutěži jsme se pěkně svezli a s výsledkem jsme spokojení. Často skloňovanou otázkou bylo velké horko, ale obavy ohledně vysokých teplot se nijak nepotvrdily a až na pár okamžiků se nám před ním dařilo schovávat. S tím souvisí také obrovské poděkování a respekt všem pořadatelům, že v takovémto vedru s námi závody absolvovali. Nyní nám již nezbývá nic dalšího, než se začít chystat na Barumku, na kterou se už moc těšíme," uzavírá Patrik Rujbr poukazem na další start, kterým bude na konci srpna zlínská Barum Czech rally Zlín, jenž se kromě domácího šampionátu započítává i do Mistrovství Evropy a díky tomu bude na startu zostřená konkurence. A z pravé sedačky dodal pár slov zhodnocujících uplynulou Rally Agropa i Ondra Krajča:"Do Pačejova jsem se hodně těšil, ale hlavně jsme chtěli otestovat auto před Barum. I když bylo pořádné vedro, tak vše šlo jako po drátkách, auto šlapalo dobře a hlavně jsme se dokázali držet našich soupeřů. Teď už vše směřuje k Barum Rally, na kterou se moc těším."

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!