Vilík Hájek teamu s Petákem prolétá létem

Dvě dokonale letní soutěže má za sebou žlutý Opel Adam Hájek teamu s posádkou Josef Peták – Alena Benešová.

Josef Peták s Alenou Benešovou začali svou náročnou letní „tour“ už při Rally Bohemia na počátku července, kam byl XTG Opel ADAM cup neplánovaně zařazen. V rychlém sledu po sobě pak následovaly jednodenní Sprintrally ve Vyškově a tradiční Pačejov. I na těchto dvou soutěžích se závodilo o body do XTG Opel ADAM cupu, kde v současné době vévodí průběžné klasifikaci právě posádka Hájek teamu ve složení Josef Peták – Alena Benešová.

Rally Vyškov byla v tomto roce soutěží s velmi rychlým profilem trati, kde nižší průměrnou rychlost zajišťovalo zejména množství retardérů a nejrůznější motanice v obcích na rychlostní zkoušce. Sám Josef Peták přiznává, že tyto extrémně rychlé úseky nejsou pro něj již to pravé a dravé mládí v podobě jeho soupeřů tak zejména v úvodu soutěže mělo docela výrazně navrch. Josef s Alenou nabrali časovou ztrátu, kterou se jim ale v závěru samotné soutěže po chybách a problémech soupeřů podařilo stáhnout na 4,6 vteřiny na vedoucího Petra Vraje jun. s Janem Mikulíkem, kteří odjeli velmi dobrou soutěž. Z Vyškova si tedy odváželi ceny a šeky za druhé místo v poháru.

To při Rally Pačejov byla situace oproti předchozímu Vyškovu o dost jiná. Josef s Alenou se vrhli do boje na oblíbené pačejovské soutěži s vervou, první tři rychlostní zkoušky vyhráli, a tím si vytvořili na čele poměrně slušný náskok. Jak je ale v XTG Opel ADAM cupu už pravidlem, nikdo nemá nic jistého do samotného závěru a bojuje se o každou vteřinu. V následujících rychlostních zkouškách se o výhru v RZ vystřídalo hned několik posádek a populární „Pepé“ musel pořádně tahat až do samotného závěru, o čemž svědčí jeho na desetinu stejný vítězný čas v závěrečné rychlostní zkoušce s další posádkou Vraj – Mikulík. Radost vítězné posádky Hájek týmu Josef Peták – Alena Benešová po projetí cílové rampy v Horažďovicích tak byla doslova hmatatelná. Josef Peták s Alenou Benešovou si tak před zbývajícími dvěma soutěžemi XTG Opel ADAM cupu upevnili svou vedoucí pozici.

V mezičase mezi soutěžemi se Hájek team zúčastnil zákaznického dnu u svého partnera, firmy AUTO – STAIGER CZ, kde se prezentovaly oba žluté Opely Kadett C-GT/E s nimiž se v minulosti představilo hned několik hvězd rallysportu. Nechyběl ani aktuální Opel ADAM Josefa Petáka a Aleny Benešové. Sama posádka se akce rovněž zúčastnila a rozdávala podpisy návštěvníkům a hostům firemního dne.

Josef Peták, jezdec Hájek teamu: „Vyškovská rally byla na mě až příliš rychlá a to mi moc nevyhovuje. Postupně jsem se ale dostával do tempa a nakonec nás od vítězství dělilo jen 4,6 vteřiny. Zase jsem si o trochu více zvykl na auto a to se projevilo už teď v Pačejově. Tuhle soutěž mám opravdu rád a po zrušení Rally Příbram ji považuji za svůj domácí podnik. Startoval jsem tady už mnohokrát a líbí se mi tady. Všechno nám vycházelo hned od startu a bojovali jsme hlavně sami se sebou a s velkým vedrem. V autě jsme měli puštěné topení, aby se motor lépe chladil a byla to tedy dokonalá výheň. Podařilo se nám zvítězit, ale celou soutěž jsme se tahali s ostatními a byl to krásný závod. Celkově se mi líbí, jak se cup vyrovnal a závodí se ve vteřinách. To je to správné pohárové závodění, kdy rozhodují maličkosti. S dosavadním vývojem v poháru jsme spokojeni, vedeme, ale do konce zbývají ještě dva sprinty, tak nic není rozhodnuto.“

Jiří Hlávka, manažer Hájek Rally teamu: „Výkon Pepy a Alenky od Bohemky přes Vyškov a Pačejov zaslouží uznání. Byly to vlastně tři soutěže v jednom měsíci a to je na takto malý tým a posádku pořádný záběr. Je pěkné vidět, jak se v XTG Opel ADAM cupu tvrdě závodí, auta jsou vyrovnaná a rozhoduje výkon na trati. Pepík s Alenkou ukazují mladým rychlost a ti zase naopak dokážou občas pěkně „kousnout“ a vystrčit drápky. Myslím, že by časem z XTG Opel ADAM cupu mohli vzejít dobří soutěžáci.“

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!