Petr Eliáš - PR - eWRC.cz
14. 8. 2015 14:32 − 1404× − 0

Pohár Pirelli po Rally Pačejov

Další jednodenní soutěž XXXVI. EPLcond Rally Agropa Pačejov byla místem, kde se soutěžilo i o body do Poháru Pirelli.

Na pomezí jižních a západních Čech v okolí Horažďovic se o uplynulém víkendu uskutečnil další letní rallysprint, který už tradičně nese název Rally Pačejov. Zdejší tratě jsou jezdecky oblíbené a přitom ale poměrně záludné. Množství úseků vede zarostlými úseky v lukách, kde se těžko hledá orientace, a časté jsou odbočení v křižovatkách, kde rozhoduje přesný brzdný bod a co nejrychlejší projetí zatáčkou. Jak už je během letošního léta zvykem, tak i v Pačejově se závodilo na suchu a to dokonce za pořádného tropického vedra. To bylo hlavním nepřítelem posádek, které do servisní zóny dojížděly často na pokraji fyzických sil. I v těchto těžkých podmínkách se osvědčily pneumatiky Pirelli, tentokrát té nejtvrdší směsi.

Do závěru Poháru Pirelli po Rally Pačejov již zbývají jen dvě soutěže, a tak již o aktuálních favoritech mnohé napoví pohled do bodové tabulky Poháru Pirelli. Pojďme se teď ale podívat, jak si účastníci Poháru Pirelli aktuálně vedli v Pačejově. Rallysprint série, jak se v tomto roce jednodenní Sprintrally jmenují, je určena primárně soutěžním jezdcům s vozy s jednou poháněnou nápravou. Proto je jako vítěz Rally Pačejov v Rallysprint sérii uváděna posádka Ondřej Bisaha – Petr Píža s Citroënem DS3 R3T Max. Tato posádka závodí na pneumatikách Pirelli, které jí tentokrát pomohly na nejvyšší ze stupňů vítězů. Kromě cenných trofejí za vítězství v Rallysprint sérii a ve třídě si také odvážejí plný počet bodů do hodnocení Poháru Pirelli. Pořadatelé poháru jim k tomuto skvělému výsledku upřímně gratulují! Body za druhé místo ve třídě 5 si do hodnocení Poháru Pirelli připsali Miloslav Jirsa s Tomášem Střeskou s Renaultem Clio R3. Ti se během Rally Pačejov mimo jiné vyznamenali „rytířským činem“ když na rychlostní zkoušce zastavili, aby pomohli s hašením blízkého požáru. Body za druhé místo ale v jejich případě znamenají, že se dostali do průběžného vedení hodnocení Poháru Pirelli.

Nejpočetněji obsazenou třídou byly v hodnocení Poháru Pirelli v Pačejově šestnáctistovky třídy 6 i kvůli účastníkům XTG Opel ADAM cupu. Plný bodový zisk zaznamenala v Pačejově posádka Petr Zedník – Milan Pražák s Fordem Fiesta S1600 před Vratko Kubíkem s Ivanem Řihánkem s vozem Citroën C2 R2 Max a třetími Josefem Petákem s Alenou Benešovou s Opelem Adam. Ti také zvítězili v sérii XTG Opel ADAM cup, kde všichni účastníci využívají pneumatiky Pirelli. Vítězství ve třídě 9 v Pačejově vybojovali Jan Pilař s Tomášem Kosánem před Lukášem Nekvapilem a Michalou Rezkovou. Obě posádky závodí s osvědčenými Hondami Civic Vti. Ve třídě 8 v Pačejově zvítězili Oldřich Hrubý s Pavlem Krbcem s Renaultem Clio Sport. Gratulujeme! I v Pačejově závodily diesely třídy 11 a maximum bodů do hodnocení Poháru Pirelli získali Libor Horák s Ivanem Fryčem se Seatem Leon FR TDi. Gratulujeme! Na druhém místě za nimi dojela posádka Jiří Hendrich – Daniel Hendrich se Seatem Ibiza Cupra TDi.

Všichni soutěžní jezdci, spolujezdci, mechanici a doprovody si tentokrát zaslouží mimořádné uznání, jak se všichni vypořádali s extrémním horkem na trati i na ploše rozpálené servisní zóny. Další soutěží, kde se bude závodit o body do Poháru Pirelli, bude vrchol automobilových soutěží v ČR, slavná Barum Czech Rally Zlín koncem srpna.

Zájemci o účast v Poháru Pirelli získají více informací od pracovníků firmy Motorsport spol. s.r.o. Ing. Františka Podhajského, podhajsky@motorsport.cz a Martina Komínka, kominek@motorsport.cz

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!