Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
14. 8. 2015 22:07 − 2586× − 0

Hermen Kobus by se rád více objevoval v ERC

Druhý belgický vícemistr v sezóně 2014 – Hermen Kobus přezbrojil na Fabii R5 a více cílí na ME.

Nizozemský pilot Hermen Kobus se automobilových soutěží účastní od roku 2008 a od roku 2012 pak jezdí s Fiestou S2000 s níž hned v první sezóně vybojoval post více mistra v domácím šampionátu. Další rok se přesunul do belgického mistráku, kde pak loni bral třetí příčku a pro letošek pak plánoval přesednutí do Škody Fabie R5. Vůz však dostal až v srpnu a tak se s ní poprvé ukáže na regionální Rally van Staden a posléze se celý tým Kobus Tuning přesune do Zlína, kde si jezdec vyzkouší Barum rally, která by dle jeho přání měla představovat předstupeň jeho rozsáhlejšího evropského programu v sezóně následující.

"Je fantastické, že nyní můžeme představit Škodu Fabii R5, ale bylo to několik opravdu nervy drásajících měsíců. Měl jsem v plánu s Fabií debutovat na Ypres rally, kde jsem konečně chtěl soupeřit se stejnou technikou s Freddym Loixem, ale naše trpělivost byla testována ještě déle," říká k čekání na svůj nový speciál Hermen Kobus. Ten se tak letos ukázal jenom na Rallysprint van Moorslede, kde startoval s Fiestou R2 a kromě toho zasvětil tuto sezónu čekání na novou škodovku, jíž se dočkal minulý týden.

"Strávit půlku sezóny mimo bylo hodně nepříjemné, ale zase to prokazuje, že ve Škodě motorsport nic nenechávají náhodě. Až teprve když je vše do posledního detailu perfektní, nasazují auto. V českém továrním týmu je kvalita na prvním místě, což už ukázal v minulých letech s Fabií S2000," vysekává pochvalu kvalitě mladoboleslavských speciálů Hermen Kobus.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!