Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
15. 8. 2015 17:50 − 5655× − 0

WRX STi 2015 ve vývoji a prohlédli si jej první jezdci

JRM Group postupně začíná nabízet svou WRC STi k otestování případným zájemcům.

O představení letošní generace Subaru WRX Sti z dílen britského JRM Group jsme vás informovali před dvěma měsíci a společnost nyní (12. 8.) udělala testovací den pro potenciální zájemce o vůz, kteří dorazili především z Irska, Německa a Velké Británie. A jak říká Terry Kaby z JRM Group, zájemci byli z nového vozu ohromeni. "Jezdci, kteří se zúčastnili našeho testu měli zájem shlédnout, co umí nejnovější soutěžní produkční vůz. Panoval silný pocit, že jezdci chtějí v produkční kategorii výkonový krok kupředu a ti, co s námi byli ve středu 12. 8., byli nadšení z toho, co nové Subaru dokáže nabídnout."


Foto: JRM Group

A kromě testu se další zájemci do sídla JRM Group dostavují i v jiných termínech a jak informoval oficiální web ERC, jedním z nich byl i náš jezdec a aktuální lídr ERC2 – Vojtěch Štajf, který do Doventry dorazil spolu se dvěma inženýry svého týmu a pořádně si prohlédl WRX STi 2015, o kterém očekává, že bude dalším stupínkem ve vývoji japonských soutěžních speciálů. "Auto specifikace 2015 je o kousek delší než moje hatchbacková Impreza, ale v tom nevidím problém. Tuhost nového auta by měla být velkým přínosem a myslím, že diferenciály, převodovka Hewland a další klíčové komponenty jsou již osvědčené a měly by být spolehlivé hned od začátku. Dle mého auto jako celek vypadá hodně dobře a je krokem kupředu," říká k novému WRX STi 2015 Vojta Štajf.

A jak dále web fiaerc.com uvádí, český jezdec plánuje letošní rok v ERC2 dokončit se svým současným vozem, ale Štajf by si měl novou WRX STi 2015 do konce roku alespoň vyzkoušet. "Je fantastické, že jezdec Vojtěchova kalibru přicestoval do Spojeného království, aby viděl naše Subaru specifikace 2015 a vím, že je dychtivý na to, aby vůz vyzkoušel zpoza volantu a zjistil co dokáže. Tak se stane ve chvíli, kdy bude vývoj úspěšně dokončen a rádi bychom si mysleli, že mu jej můžeme k ostrému vyzkoušení nabídnout do konce roku. Nad tím teď diskutujeme a pracujeme na tom," říká zástupce JRM Group Steve Smith.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!