Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
15. 8. 2015 20:33 − 2476× − 1

V Číně se odjede "kandidátský" podnik pro MS

O účastni Čínské rally v MS se mluví již několik let a nasazení soutěže v roce 2016 se zdá být dalším z dat.

Pokud bychom sledovali dění okolo účasti Čínské rally v MS, tak jen za posledních několik let byla účast soutěže lokalizované v nejlidnatější zemi světa, ohlašována několikrát, často byl například skloňován rok 2014, kdy však místo Čínské rally vstoupil do MS Rajd Polský. Avšak soutěž v "říši středu" je znova akcentována s tím, jak se dolaďuje podoba kalendáře na rok 2016, navíc o důležitosti této soutěže v MS mluví zástupci Citroenu, kteří podle toho budou rozhodovat, zda-li v šampionátu setrvat. Pro návrat země, kde se jelo MS pouze jednou v roce 1999, kdy zvítězil Didier Auriol při tažení Toyoty za konstruktérským titulem, jsou jak promotér MS, tak FIA a zdá se, že jednou z posledních překážek by byly problémy při organizaci "kandidátského" podniku, který se odjede příští měsíc.


Foto: http://www.rallipro.com

Za promotéra se k možnosti návratu Čínské rally vyjádřil Oliver Ciesla: "Bude se konat soutěž, která bude monitorována a pozorována s tím, abychom se ujistili, že dosahuje kvalit, které potřebujeme. Bude splňovat kritéria a standardy dostatečně reprezentativní k tomu, abychom si o ní udělali obrázek." ze slov zástupce promotéra tedy víme, že se něco konat a pozorovat bude, ale jak uvádí autosport.com neví se, o který podnik přesně půjde. Zda-li se bude jednat o soutěž lokalizovanou v Pekingu, která se pojede příští měsíc jako další kolo čínského šampionátu, nebo zda-li půjde o nějaký jiný podnik.

"Ohledně Číny budeme něco vědět brzy. Musíme vědět brzo, protože v září bude odhalen kalendář na další rok," dodává ve stručnosti za FIA Michele Mouton, která zastává funkci manažera MS. Tímto zveřejněním kalendáře se také dozvíme, zda se potvrdí informace, se kterou přišly Motorsport News, kde jde o to, že Čínská rally nahradí jednu z možné čtveřice Wales (nejméně pravděpodobné, zajištěno financování od místní vlády), Korsika, Německo a Portugalsko. Pro její zařazení mluví zájem výrobců, kde kromě již uvedeného Citroenu, chtějí tuto soutěž vidět v MS i u Volkswagenu a Hyundai. Avšak, jak bylo zmíněno v úvodu, vše bude záviset na připravenosti pořadatelů takovýto podnik uspořádat, pokud ti však nebudou standardy nutné pro MS splňovat, zůstane kalendář dle všeho stejný jako letos.

Poznámka: 22:44 upraven text posledního odstavce ohledně soutěží, které by mohly být vyškrtnuty kvůli zařazení Čínské rally. Za původní formulaci textu nereflektující poslední dění okolo Welšské rally se autor čtenářům omlouvá.

Komentářů celkem: 1
16. 8. 2015 13:37 Upraveno 13:38
0 0
Jen aby výsledek byla pro Citroen dobrá reklama smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!