Autoklub ČR - eWRC.cz
17. 8. 2015 18:39 − 2255× − 1

ART: Postupující odstartovali odpočet velkého finále

Do finále postupuje Tomáš Gomzjakov, Dominik Koutský a Vít Ouzký.

Poslední kvalifikační kolo soutěže Autoklub Rally Talent 2016 České republiky se odehrálo v sobotu 15. 8. 2015 v Hoškovicích. Rekordní účast, talentovaní jezdci a vyrovnané výkony byly v hlavní roli souboje o poslední 3 postupová místa do velkého finále. Porota v čele s Václavem Pechem se nakonec rozhodla pro Tomáše Gomzjakova, Dominika Koutského a Víta Ouzkého. Byl tak odstartován odpočet velkého finále, které se uskuteční 23. a 24. 10. 2015 na autodromu Sosnová.

Do posledního kvalifikačního kola bylo přihlášeno na 39 jezdců. Stejně jako v předešlých kolech se všichni závodníci seznámili s připravenou tratí a jeli se svými vozy 2 kola slalomových zkoušek. Po rozjížďkách jsme vybrali 12 jezdců do užšího výběru, jejichž nadšení i odhodlání pro rally sport prověřil také osobní pohovor. Václav Pech komentuje průběh celého dne slovy: „Před každým zúčastněním stála velká výzva, kterou byli odhodláni přijmout a zkusit se tak probojovat do finálového kola. Dnešní den byl pro všechny zúčastněné velmi náročný. Vysoká účast a vyrovnané výkony jezdců nás velmi pozitivně překvapily. Výběr třech nejlepších nebyl snadný.“

Adam Eliáš, generální sekretář Autoklubu České Republiky dodává: „Do soutěže, ve které hledáme Rally Talent 2016, se přihlásilo celkem 79 jezdců. Jejich výkony byly obdivuhodné. Jsme překvapeni kolik amatérských jezdců je odhodláno zkusit své štěstí v profesionálních závodech. Samotná motivace a výběr finalistů byl i pro nás velkou výzvou. Ještě těžší pak bude vybrat mezi postupujícími absolutního vítěze. Všem držíme palce a věříme, že samotná účast v soutěži je pro ně velkou zkušeností. Myslím, že o řadě z nich ještě v budoucnu na poli rally uslyšíme.“

Národní finálové kolo, v němž změří své síly postupující ze všech kvalifikačních kol, proběhne 23. a 24. 10. 2015 na autodromu Sosnová. První den bude věnován rally škole a následující den proběhnou závody, kdy všichni finalisté usednou do stejných vozů. Výherce pak absolvuje rally sezónu 2016 v RSS s vozem kategorie R2. Slavnostní předávání cen je plánováno na 22. listopad 2015.

Pro více informací o projektech navštivte, prosím, uvedené oficiální webové stránky a sociální média – facebook, twitter a youtube. Další informace je možné získat také prostřednictvím e-mailu adresovaného na adresu rallytalent@autoklub.cz.

Komentářů celkem: 1
17. 8. 2015 19:13
0 0
Dominiku gratulace smajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!