Historic Rallye Kramolín 2015

RKHA pořádá opět po roce svojí klubovou akci s názvem V. Historic Rallye Kramolín.

Rally Klub Historických Automobilů (RKHA) pořádá opět po roce svojí klubovou akci s názvem V. Historic Rallye Kramolín, která se pojede v neděli 27. 9. 2015. Tato soutěž se v loňském roce velice úspěšně vrátila do okolí Kramolína, kde RKHA pořádalo dříve své soutěže. První tři ročníky se zde jely už v roce 2001, 2002 a 2003 a loni se zde po deseti letech odjel 4. ročník. Proto je i letos pro zúčastněné posádky připravena trasa o délce 6 km, která se pojede ve dvou směrech jako dva samostatně měřené úseky, v každém směru 4x.

Rychlostní zkoušky se pojedou na střídačku, takže po odjetí posledního vozidla v první směru a po kontrole trati, bude startovat první vozidlo ve směru opačném. Po loňském závodě řada účastníků chválila formát tohoto závodu, kdy se všichni po dojetí své jízdy mohli jít občerstvit anebo se podívat na své soupeře do kramolínské kosy popřípadě ke skokům. Trasa RZ je velice přehledá a každý si zde najde to své. RZ vede po novém rychlém asfaltu, kde jsou krásné skoky a také dva retardéry, poté technické odbočení a navazuje další část, která se uskákaně a klikatě motá přes přehledné údolí, kde následně přes horizont padá do technického průjezdu obcí Maňovice. Poslední úsek je po rychlém, ale nerovném asfaltu, kde je prudké odbočení skoro o 180° a dva retardéry.

Na diváky tedy čeká velice zajímavá podívaná v podání 8 RZ, které jsou snadno pěšky dostupné po celé délce. Zhruba na každých 2 km bude k dispozici občerstvení. Propustnost trati byla plánovaná na 80 vozidel, ale protože po spuštění příjmu přihlášek se startovní pole naplnilo velice rychle během jednoho dne, byl navýšen průjezd na 90 vozidel. Auta třídy PRAVIDELNOST pojedou také mimo startovní pole hned po předjezdcích. Ani tento krok však nestačil k tomu, aby se do závodu dostali všichni přihlášení. Takže pod pomyslnou čarou vyčkává ještě desítka náhradníků.

Start závodu je předpokládán na 8:00. Pro veliký zájem je ještě možné, že se tento čas bude měnit v důsledku navýšení startovního pole. Je více než měsíc před soutěží a před námi je ještě několik jiných závodů. Takže je možné že se stav přihlášených bude měnit a do startovního pole se dostanou i náhradníci. Na našich stránkách naleznete seznam přihlášených posádek a v termínu po 15. 9. 2015 se zde objeví mapa RZ a startovní listina.

Bližší informace naleznete na www.RKHA.cz a nebo facebooku RKHA.

Těšíme se na Vás

Za RKHA předseda klubu a ředitel V.Historic Rallye Kramolín
Petr Lemmons Šulc

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!