19. 8. 2015 21:20 − 2655× − 0

Armin Kremer: Cílem je podium

Bývalý mistr Evropy a vítěz APRC z roku 2003 se letos naplno věnuje startům ve WRC2.

Bývalý mistr Evropy a vítěz APRC z roku 2003, Armin Kremer, se letos naplno věnuje startům ve WRC2. Cílem německého soutěžáka je dojet v domácí soutěži mezi prvními třemi. K dispozici bude mít novou Škodu Fabii R5, se kterou se poprvé ukáže na zpevněném povrchu. Zkušený jezdec necítí větší tlak než obvykle. "Nejsem přece tovární jezdec VW," směje se Armin Kremer.

"Před týdnem jsem testoval naše auto poprvé na asfaltu. Po zhruba 70 kilometrech testování a několika změnách v nastavení tlumičů a brzd jsem se v autě cítil opravdu dobře," řekl šestačtyřicetiletý Němec. Dále usedne Kremer do Fabie R5 až na shakedownu. "Před třemi šotolinovými soutěžemi v Portugalsku, na Sardínii a v Polsku jsem měl jen jeden test pro nastavení vozu na můj styl jízdy – je to u všech soukromníků stejné," dodal Kremer.

Podle předpokladů se nedá očekávat, že by Kremer soupeřil s továrními jezdci Škoda Motorsportu, ale chce být tím "třetím vzadu". "Ve WRC2 se zdá být Škoda Fabia R5 nejlepší auto. Protože budu sedět v jednom z pěti přihlášených Fabií R5, je jasné, že se budu snažit o stupně vítězů. Podle předpokladů bychom tedy měli, ale v Německu musíte být opatrní. Velkou neznámou je počasí a náhlý déšť může všechno změnit. Doufám, že mi mé zkušenosti jen pomůžou," přeje si Armin Kremer.

Do ADAC Rallye Deutschland vyrazí se spolujezdcem Pirmin Winklhoferem se startovním číslem 40. Nejen jeho výsledky můžete sledovat na ewrc-results.com.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!