Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
20. 8. 2015 21:10 − 1785× − 0

Oslavenec Consani by si rád nadělil pěkný výsledek

Letos Robert Consani přezbrojil na Citroen DS3 R5, avšak na výsledky získané s P207 S2000 zatím nedosahuje.

Loni si Robert Consani premiérově přesedl do čtyřkolky, když různé modely předokolek od Renaultu vyměnil za Peugeot 207 S2000, který ač jeden z nejstarších exemplářů, co byly vyrobeny, dovezl Francouze ke dvěma čtvrtým a jednomu třetímu místu. Před Circuit of Ireland však jezdec ohlásil změnu techniky, když přezbrojil na moderní Citroen DS3 R5, avšak spolehlivosti se jeho speciálu zatím příliš nedostává, když dva ze tří evropských startů nedokončil kvůli problémům s motorem a jediná dojetá soutěž je tak pro něj Azorská rally na páté příčce. Teď je na programu Barum Czech Rally Zlín, kde Consani startuje pravidelně od začátku kariéry a doufá, že si ze soutěže konané v týdnu jeho narozenin, odveze pěkný výsledek a bodový zisk.

"Půjde o můj šestý start na Barum rally a ačkoliv jsem ji nikdy nedokončil, soutěž zůstává mou nejoblíbenější. Získával jsem zde své vůbec první mezinárodní zkušenosti a tehdy v roce 2010 jsem si zvolil pro její celkovou atmosféru a kvůli městské okruhové zkoušce v ulicích Zlína," vyznává se ze své slabosti pro zlínskou soutěž Robert Consani, který byl nejblíže dokončení Barumky vloni, kdy jej jeho Peugeot zradil až na posledním testu.

Oproti údajům uvedeným v přihlášce by se po Consaniho boku měl objevit Jérome Cornebise, jenž bude francouzskému jezdci číst noty místo dosavadního Maxime Vilmota, jenž Consaniho navigoval od půlky loňského roku. I přesto, že nový spolujezdec nemá příliš mezinárodních zkušeností, nemělo by to být tolik na škodu Consaniho plánům, které sestávají hlavně z dokončení rally. "Letos chci jen přejet přes cílovou rampu. Tolik let jsem se o to snažil a vždy byl neúspěšný, takže tohle je mé jediné přání. Ať už kvůli sobě, tak či kvůli mému příteli Julesovi, který nadále zůstává v mé mysli a srdci. Tato soutěž je hodně rychlá a uskákaná, vždy se sejde silná konkurence i díky domácím jezdcům, kteří jsou na těchto cestách hodně rychlí. Ale na Barum rally je jste vaším hlavním soupeřem vy sami," uzavírá Robert Consani, který v předvečer startu soutěže oslaví své 33. narozeniny.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!