Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
22. 8. 2015 20:44 − 2666× − 1

Čtyři zkoušky dělí Ogiera od triumfu

Sobota nepřinesla žádné změny v TOP 3 a Německá rally se nadále odehrává pod taktovkou Volkswagenu.

Druhým dnem dnes pokračuje Německá rally a na programu dnes byla nejdelší etapa, když posádky najely 170 ostrých kilometrů a v autech strávily více jak 12 hodin. Více jak polovinu sobotní kilometráže zajistily dva průjezdy testem Panzerplatte Long, který měřil 45 kilometrů, tento doplnily další dva s délkou nad 15 km a ještě Arena Panzerplatte, která měla sotva hubené 3 kilometry. Po včerejšku byl ve vedení Ogier, jehož na stupních vítězů doplňovali druhý Latvala a třetí Mikkelsen.

A stejně jako včera se i dnes dařilo Ogierovi, který v první sobotní sekci zajel čtyři nejrychlejší časy a jen jeden přenechal Latvalovi a tím pádem si Francouz zase o něco zvýšil náskok na čele, když v půldenním servisu oba dva jezdce oddělovalo 18 sekund. Vedení automobilky Volkswagen mohlo být spokojeno i při pohledu na třetí příčku, která nadále patřila Mikkelsenovi a čtvrtý Sordo pak za pódiem zaostával o půl minuty a spíše se musel koncentrovat na souboj s Neuvillem, který se nevzdával nadějí na lepší umístění.

Odpoledne zajel Latvala dva nejrychlejší časy, ale z náskoku Ogiera nestáhl ani dvě sekundy a navíc na druhém průjezdu dlouhou Panzerplatte jeho ztráta narostla na více jak půlminutu, ale pokud měl po dojezdu do cíle vložky Fin pátrat po příčinách, nic jej nenapadalo a nehlásil žádný technický problém či něco podobné. RZ17 již na pořadí nic nezměnila a i po sobotě na první příčce přenocuje Ogier, který má za sebou na druhém místě Latvalu a nemění se ani třetí místo, které nadále drží Mikkelsen. Na čtvrtém místě se pak lehce oddělil Sordo, který na pátého Neuvilla najel necelých deset sekund a Španěl ukazuje, že po třech nepříliš povedených startech je opět na cestě k slušnému umístění.

I po druhé etapě je na šesté příčce Evans, který na pátého Belgičana ztrácí půlminutu, po RZ16 nastala změna na místě sedmém, když se na něj dostal Ostberg, jenž profitoval z Tanakova vycestování mimo trať a delšího startování skrze problémy se startérem. Ale Estonec se nepropadl nijak výrazně, ztratil jen příčku a je tedy po dnešku osmý, devátý je Paddon a nejrychlejší desítku uzavírá Lefebvre, který na Novozélanďana ztrácí necelých devět sekund. S odstupem tří minut následuje jedenáctý Abbring a pak jede již Kopecký na příčce dvanácté a Prokop na místě třináctém.

Co se ani v sobotu nezměnilo je dominance Fabií R5 ve WRC2 a tentokrát byly nejrychlejší časy rozděleny mezi Kopeckého a Lappiho, přičemž Fin se radoval hned z šesti vítězství ve zkoušce a alespoň tímto si dělal radost, neboť po včerejším brzkém odstoupené drží beznadějné poslední místo se ztrátou deseti minut na předposledního, kterým je po RZ17 Brazzoli s produkční Imprezou. A i na druhém konci výsledkové listiny WRC2, tedy na první příčce, je Fabia R5, když Kopecký nejprve téměř zdvojnásobil náskok na druhého Breena, ten se však po RZ16 vinou defektu propadl na 5. příčku a nově byl na druhém místě za Kopeckým Camilli. Ten však na českého jezdce ztrácí přes čtyři minuty a o něco menší, avšak stále pohodlný, náskok má pak Francouz na svého krajana na třetí příčce, jímž je Giordano. Velkou stíhací jízdu předvádí Al-Attiyah, jemuž po dnešku patří čtvrtá příčka a naskýtá se otázka, zda-li zítra Giordano uhájí pódium před Katařanem či nikoliv, ale na programu jsou čtyři zkoušky a tuto dvojici dělí stále ještě čtyřicet sekund. Na páté příčce pak je druhý junior Toyoty Suninen, který má však jen čtvrt minutu na Breena.

Rally Deutschland po RZ17
1.Ogier Sébastien – Ingrassia JulienVolkswagen Polo R WRC2:55:42,5
2.Latvala Jari-Matti – Anttila MiikkaVolkswagen Polo R WRC+33,8
3.Mikkelsen Andreas – Floene OlaVolkswagen Polo R WRC+1:47,5
4.Sordo Dani – Martí MarcHyundai i20 WRC+2:14,3
5.Neuville Thierry – Gilsoul NicolasHyundai i20 WRC+2:23,8
6.Evans Elfyn – Barritt DanielFord Fiesta RS WRC+2:53,5
7.Ostberg Mads – Andersson JonasCitroën DS3 WRC+2:56,7
8.Tänak Ott – Mõlder RaigoFord Fiesta RS WRC+4:10,7
9.Paddon Hayden – Kennard JohnHyundai i20 WRC+4:34,6
10.Lefebvre Stéphane – Prévot StéphaneCitroën DS3 WRC+4:43,3

Kompletní výsledky Rally Deutschland naleznete na serveru eWRC-results.com.

Komentářů celkem: 1
23. 8. 2015 10:171
0 0
Musím vyzdvihnout výkon Latvaly - jestli je, jakože je, Ogier extra třída, tak Lati mu v Německu zdatně sekunduje! Ty rozdíly na jednotlivých zkouškách jsou hodně malé, až nicotné. O to víc je asi frustrující, když je Seb o pár desetin rychlejší...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!