Rallye Weiz – komentář

Raimund Baumschlager poslední tři roky nenašel na své domácí půdě přemožitele a podobně na tom je i letos.

Raimund Baumschlager poslední tři roky nenašel na své domácí půdě přemožitele a podobně na tom je i letos, kdy rakouské mistrovství přišlo o většinu jeho rivalů ze špičky. Ze startovních listin až na ojedinělé starty zmizela jména jako Mario Saibel, Hermann Neubauer, Chris Brugger, Hannes Danzinger nebo Gerwald Grössing a pětapadesátiletý matador zůstal v čele osamocen. Na start šesté rally s centrem ve Weizu tak přijížděl pilot Škody Fabia R5 s šancí získat předčasně svůj třináctý titul. Jediný soupeř s možností jej o titul připravit Michael Böhm pilotuje Suzuki Swift Super 1600 a těžko se od něho dalo očekávat, že vyhraje všechny tři závěrečné podniky mistrovství. Rallye Weiz ovšem nabídla na současné poměry nezvykle zajímavé startovní pole. Do zápolení se v rámci přípravy na Barum Rally připojil pilot Fordu Fiesta Super 2000 Hermann Neubauer a z Německa přijel usednout do druhé Fabie R5 stáje BRR Fabian Kreim. Nejexotičtějším hostem se však stal Fin Teemu Suninen za volantem Škody Fabia Super 2000 stáje Toniho Gardemeistera.

Finský mladík na rakouské a německé soupeře moc nestačil, ale na druhou stranu jeho hlavním cílem bylo hlavně sbírání zkušeností s asfaltovým povrchem. Do cíle první etapy dorazil na čtvrtém místě. O druhou příčku probíhala celý den těsná přetahovaná mezi Neubauerem a Kreimem. Po úspěšném tažení v poslední zkoušce se na druhé místo nakonec dostal Němec. V čele se pak suverénně držel rakouský matador Baumschlager, kterého nikterak neovlivnila ani desetisekundová penalizace za ulitý start do RZ 2. Cíl etapy bohužel nespatřil Andreas Aigner, který na domácí půdu zavítal s Renaultem Clio R3 a až do svého odstoupení pro poruchu brzd držel vedení mezi „předokolkami“. Suninen v neděli sbírání zkušeností zakončil dosti neslavně, když v RZ 7 havaroval a ještě si prohlédnul rakouskou nemocnici. Mimo trať se o zkoušku později dostalo i Subaru Roberta Zitty a seznam odstoupivších doplnil ještě pilot Suzuki Swift Super 1600 s porouchaným palivovým čerpadlem Johannes Käfer. Mistrem dvoukolek se stal s předstihem jiný pilot Swiftu Böhm. Na pódiových příčkách druhá etapa už nic nezměnila a mistrem Rakouska 2015 se tedy stal Baumschlager.

Výsledky této rakouské rally

Stav rakouského šampionátu: 1. Baumschlager 156, 2. Böhm 72, 3. Neubauer 60, 4. Wollinger 36, 5. Kajetanowicz 28, 6. Rigler a Grössing 20

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!