Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
24. 8. 2015 15:25 − 2590× − 1

Seb Ogier spolu s VW se v Německu dočkali

Na třetí pokus se značka Volkswagen na své domácí rally dočkala a slaví tripple, když celé pódium zabrala pro sebe.

Pro Sébastiena Ogiera byla Německá rally jedním z posledních dvou podniků, kde s Polem WRC nezvítězil, ale to od včerejška neplatí, neboť Francouz zopakoval prvenství z roku 2011, když zde vyhrál s DS3 WRC a stejně tak platí prolomení smůly pro Volkswagen, pro něhož byla domácí rally jedinou, kde ještě nezvítězil. Nyní však vybojoval kompletní stupně vítězů zásluhou Ogiera a druhého Latvaly s třetím Mikkelsenem. Tím si Volkswagen motorsport spravil náladu zejména po loňském ročníku, kdy se Francouz a Fin vystříleli ze soutěž haváriemi. Je pak tedy logické, že po letošním roce je na to zapomenuto a šéf týmu Jost Capito nešetří chválou: "Všichni pociťovali tlak z toho, že sem jedeme potřetí a chceme ukázat, čeho jsme schopní. Každý v týmu fungoval perfektně od seznamovacích jízd až do cíle a jak se teď ukazuje, pod tlakem dokážeme být ještě silnější."

"Pokud se podíváme, jak se nám na této soutěži dařilo, tak tohle vítězství prožíváme víc než jiná. Jako obvykle byl každý v týmu naplno motivován a přispěl svým dílem k tomuto úžasnému výsledku. Celý tým vložil do tohoto vítězství hodně potu a slz. Avšak má největší pochvala patří našim jezdcům a spolujezdcům, ti ustáli velký tlak, dostáli obrovským očekáváním a předvedli naprosto vynikající výkon. Myslím, že každý ve Volkswagenu je teď hrdý na to, čeho jsme dosáhli. Já určitě jsem," uzavírá svou chválu a nadšené hodnocení Německé rally Jost Capito, který se svým týmem vybojoval letošní třetí tripple z devíti podniků.

A stejně jako je spokojený šéf, tak radost neskrývá ani Sébastien Ogier, jenž si hodně spravil chuť po haváriích v předchozích dvou ročnících. "Byla to perfektní rally a tohle bylo cílem – konečně se pokusit přivézt týmu vítězství a jsem hrdý na to, že se to povedlo. Třetí mistrovský titul je už opravdu blízko, což je fantastické, ale o uplynulém víkendu jsem se víc soustředil na tým, než na sebe. Měl jsem velkou motivaci napravit chyby z minula a dobře jsem se cítil."

Pokud bychom hledali alespoň nějaký mráček na Ogierově jinak slunečném víkendu, šlo by se zmínit o PowerStage, protože na ní byl v letošním roce Francouz jednoznačným králem. Zvítězil totiž sedmkrát a pouze na úvod roku v Monaku vyhrál Kris Meeke a jinak zbylé PowerStage patřili Ogierovi. V Německu však dojel až šestý a o důvodech už sám jezdec: "Chtěl jsem prostě dokončit rally. Byla by hloupost riskovat a připravit nás o tripple. Ten jsem moc chtěl kvůli týmu. Pro něj je hlavním cílem konstruktérský a jezdecký šampionát, ale dalším letošním cílem bylo vítězství na Německé rally. Slíbili jsme to šéfovi na konci roku a to jsme dodrželi," uzavírá Seb Ogier.

Komentářů celkem: 1
24. 8. 2015 16:441
0 0
Co dodat, bezchybný výkon a opět potvrzení toho, že titul asi opět bude v těch správných rukách. Obávám se, že po skončení drtivé nadvlády Loeba přichází to samé období s Ogierem. Jediné štěstí je, že rally je ohromně atraktivní i u trati a tím pádem to člověk výsledkově holt oželí(a nebo může fandit Ogierovi smajlík )
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!