CTM Trophy CZ 2015 čeká vrchol sezony ve Zlíně

Značkový pohár Citroën Total Michelin Trophy CZ 2015 nebude chybět při vrcholu české soutěžácké sezony.

Značkový pohár Citroën Total Michelin Trophy CZ 2015 nebude chybět při vrcholu české soutěžácké sezony – Barum Czech Rally Zlín. Soutěž, která je součástí evropského šampionátu ERC a domácího mistrovství MČR, se uskuteční ve dnech 28. – 30. srpna. O prestiži tohoto závodu jednoznačně vypovídá i startovní listina s početnou „armádou“ vozů francouzské značky Citroën.

V seznamu přihlášených posádek Barum Czech Rally Zlín je přihlášeno hned devět dvojic s vozy značky Citroën, jedna posádka pojede s francouzskými licencemi. Opět bude zastoupena kompletní modelová řada Citroënu Racing – dva speciály DS 3 R5 (tř. 2), rychlé „dvoukolky“ DS 3 R3T MAX i DS 3 R3T (tř. 5), osvědčené „šestnáctistovky“ C2 R2 MAX (tř. 6) i model DS 3 R1B (tř. 9).

Speciál DS 3 R5 zlínského Gemini Clinic Rally Teamu s Miroslavem Jakešem za volantem tak nebude jediným zástupcem značky Citroën v bitvě o první desítku. Druhý vůz představí čtvrtý jezdec průběžného pořadí ERC Robert Consani. Francouzskému jezdci prozatím vyšel nejlépe start v Rakousku, při Jänner rallye obsadil v evropské klasifikaci druhé místo. Naopak Mirek Jakeš bude domácím želízkem v ohni.

„Před závodem jsme vše potřebné otestovali, teď musím doufat, že nám snad konečně vydrží auto až do cíle. Tím budeme moci dosáhnout na ´prize money´, která by nám alespoň trochu vrátila registrační poplatek. Jinak o konečný výsledek v českém mistrovství nám už nejde, proto budeme chtít v tomto důležitém závodě jen uspět a porovnat se s ostatními Evropany. Byl bych rád za umístění v první pětce,“ říká před startem rožnovský jezdec.

Posádky Citroën Total Michelin Trophy CZ 2015 jistě budou atakovat i čelní příčky v hodnocení jezdců s jednou poháněnou nápravou. Těmi nejzářivějšími budou Egon Smékal, jenž pilotuje verzi DS 3 R3T, a Ondřej Bisaha. Kroměřížský pilot se představí, stejně jako v celé sezoně, ve specifikaci R3T MAX. Moravští piloti se v přípravě objevili na závodech RSS. Ve Vyškově vyhrál Smékal, v Pačejově byl pro změnu rychlejší Bisaha.

„V první polovině sezony jsem měl problém Maxe plně využít. Ale postupně nacházíme společnou řeč a až se to dokonale povede, bude DS 3 hodně rychlá. Věřím, že se dostaneme na úroveň produkčních aut. Třeba to ukážeme už na domácí Barumce, kde se samozřejmě pokusíme poprat o co nejlepší výsledek,“ říká před startem Ondřej Bisaha, jenž se v rámci ERC objevil v lednu na Jänner rallye.

Nejpočetněji budou ve startovní listině zastoupeny vozy Citroën C2 R2. Barumka bude mít pro většinu jezdců s těmito modely domácí příchuť, neboť Marcel Svačina, Tomáš Guryča a Zbyněk Baller pochází z okolí Barumky. Naopak české kořeny má Vratko Kubík.

V tomto výčtu nesmíme zapomenout na reprezentantku Dámského poháru Barboru Holickou. Bára zůstává věrná Citroënu DS 3 R1 (tř. 9), po jejím boku se opět objeví Veronika Římalová. Pražská pilotka bude jednou z pěti dívek startovní listiny, které se pokusí pokořit nástrahy zlínské tratě za volantem.

„Co jsme očekávali, to se splnilo. Barumka má jedinečné postavení na české scéně a tomu odpovídá i počet startujících, nejen s vozy značky Citroën. Proto jsem rád, že pohár vozů Citroën v Česku funguje a díky podpoře a spolupráci s našimi partnery mohou francouzské vozy dál bojovat o čelní příčky i zajímavé materiální prémie,“ říká promotér CTM Trophy CZ 2015 Tomáš Pletka.

Kromě možnosti získat cílové odměny za umístění bude mít každý z účastníků možnost využít VIP zázemí s chutným cateringem, výbornou kávou Dallmayr i nabídkou nápojů nového pohárového partnera – pivovaru Rohozec.

„Samozřejmě všechny fanoušky opět zveme mezi nás, do zázemí Citroën Total Michelin Trophy CZ, které bude v servisní zóně v Otrokovicích. Budou zde pro fanoušky Citroën připravena tradiční lákadla,“ doplňuje Tomáš Pletka.

V rámci mediální prezentace CTM Trophy 2015 budou pro fanoušky volně k dispozici rally noviny, které bude roznášet i letos nepřehlédnutelný panáček Michelin. V nich se objeví kromě mapy a časového harmonogramu i mnoho zajímavého čtení o aktivitách Citroënu Racing. Promotér však nezapomíná ani na děti, pro které bude připraven dětský koutek s drobnými dárky a dětské auto All4car. Součástí zázemí bude i letos rally simulátor se světovými a českými tratěmi.

Případní další zájemci o účast v CTM Trophy CZ 2015 najdou pravidla i přihlášku na internetových stránkách www.citroenracingtrophy.cz a www.gekonracing.cz.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!