Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
25. 8. 2015 10:14 − 2524× − 4

Stéphane Lefebvre vybojoval při premiéře 10. příčku

Pro talentovaného Francouze Stéphana Lefebvreho byla Německá rally premiérou v kokpitu Citroenu DS3 WRC.

Na Německé rally, která se odjela minulý víkend, si odbyl velkou premiéru s vozem specifikace WRC Stéphane Lefebvre, který jinak v letošním roce sbírá zkušenosti za volantem čtyřkolek Citroenu ve specifikacích R5 a RRC v rámci MS spolu s dvěma epizodními starty v ERC, přičemž část těchto soutěží má talentovaný jezdec jako odměnu za loňská prvenství mezi evropskými a světovými juniory. A v Německu se pak dočkal speciálu nejvyšší specifikace, když poprvé usedl do WRC a s vozem, který naposled pilotoval v roce 2012 Mikko Hirvonen, si dojel pro desátou příčku s odstupem necelých osmi sekund na devátého Haydena Paddona.

"Cílem bylo dokončit mezi deseti nejrychlejšími a to se nám přesně povedlo a vybojoval jsem svůj první bod v klasifikaci jezdců v MS. S tím, jak jsme absolvovali další zkoušky, tak jsme se zlepšovali a dařilo se nám snižovat ztrátu na nejlepší," hodnotí Rally Deutschland Stéphane Lefebvre a pokračuje, "byl to dobrý víkend a neudělali jsme žádnou výraznou chybu. Jsem skutečně potěšený dokončením soutěže a získáním tolika zkušeností. Doufám, že toto byl začátek dlouhé série startů s DS3 WRC," doplňuje Stéphane Lefebvre své přání ohledně dalších startů s WRCem.

Pochvalu mladému jezdci také udělil týmový šéf Yves Matton, který byl spokojen s přístupem, se kterým Lefebvre soutěž pojal. "Při své první rally s DS3 WRC předvedl Stéphane působivý výkon, který překvapil mnoho přihlížejících. Do písmene splnil instrukce, které dostal od týmu a jeho výsledek dalece překročil očekávání. Jeho časy ve zkouškách a splity byly vysoce zajímavé. Rádi jej budeme podporovat v dalším růstu," uzavírá Yves Matton a dle informací, které se o programu Lefebvra objevily před startem sezóny, tak by se talentovaný Francouz alespoň jednou měl ještě do DS3 WRC letos vrátit.

Komentářů celkem: 4
25. 8. 2015 10:351
0 0
Chardonnet se ukázal jako slepá ulička, ale Lefebvre jel pěkně a talent má. Konečně má Citroen někoho, koho si může piplat.
25. 8. 2015 10:402
0 0
tjn, příští rok by mu slušela juniorka jak svého času třeba Ogimu a od 2017 tovární sesle.
25. 8. 2015 12:533
0 0
Kéž by se podařilo vypiplat z něj konkurenci pro Ogiera co nejdřív! A nebo přetáhnou Latvalu smajlíksmajlíksmajlík
25. 8. 2015 21:414
0 0
Překvapil a teď už jen s ním intenzivněji pracovat. Bůh ví co bude s Citroenem dál, takže kdo ví jak dopadne ta vize.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!