4. 12. 2003 00:00 − 2596× − 0

Emil Triner v Praze s „EVO dvojkou“.

Diváci se mohou těšit na jízdu „na Emila“ a na smyky ještě větší, než obvykle.

Seat Sport Czech Repubic media servis

IX.PRAŽSKÝ RALLYSPRINT je připraven a do jeho startu zbývá již pouze několik hodin. Na startu by neměl chybět ani tým SEAT Sport Czech Republic a jeho jezdec Emil Triner, miláček mnoha fandů rallye. A protože v Praze nepůjde o žádné body, ale hlavně o pobavení diváků, mohou se diváci těšit na jízdu „na Emila“ a na smyky ještě větší, než obvykle.

Brněnský tým nasadí starší vůz SEAT Cordoba EVO II, který byl ovšem úspěšnější a Emil Triner s Milošem Hůlkou s ním ve své premiérové sezóně se SEATem v roce 2002 vybojovali absolutní stříbro v mistrovství republiky. "Jsem velmi rád, že Pražský rallysprint pojedu. Dnes už platí, že kdo nejede v Praze, jako by ani nebyl," těší se na sobotu Emil Triner, který chyběl na poslední akci české špičky v Sosnové, kde byl pouze jako divák. Přece jen provozování vozů WRC je pořádně drahá záležitost a tak tým akci na severu Čech vynechal.

Od Rally Příbram navíc Trinera trápily zdravotní problémy se zády a i na finálové Horácké rallye jeho záda nebyla v nejlepší kondici ( spolujezdec Emil Horniaček zde dokonce s podobným problémem vůbec nemohl startovat). "Mám za sebou nějaké opichy a rehabilitace, doktoři mi dokonce zakázali sednout si do auta, ale už je to lepší. Bolesti už odezněly a snad budu do Pražského rallysprintu úplně fit. Moc se už nyní těším na tradiční tisíce fanoušků podél celé trati," doplňuje Triner, jemuž vyšel až závěr letošní sezóny, kdy získal dvakrát druhé místo.

„V Praze nepojedeme na výsledek, ale hlavně pro diváky. Navíc nenasazujeme SEAT Cordobu WRC EVO III, která se připravuje na rychle se blížící Jänner allye v Rakousku, ale starší Cordobu WRC EVO II,“ doplňuje šéf týmu Pavel Kouřil. Zajímavostí je, že na místo spolujezdce do typicky žlutého wércéčka neusedne ani Emil Horniaček, ani Miloš Hůlka, ale jeden ze sponzorů týmu, který tak bude mít jistě nezapomenutelný zážitek.

„Původně jsme do Prahy připravovali obě auta, ale z pronájmu druhé cordoby nakonec sešlo. Raději již děláme na ladění EVO trojky na leden, protože termín prvního mistrovského závodu se rychle blíží,“ říká šéfmechanik Lumír Firla.

Příští rok by chtěl brněnský tým opět patřit mezi nejlepší v českém šampionátu a Emil Triner opět pojede s Cordobou EVO III. Lednová rakouská Jänner rallye by se měla jet v pravých zimních podmínkách na sněhu a ledu, což by mnoha světovými starty ostřílenému Trinerovi mělo vyhovovat: „Emil se – jako milovník těžkých podmínek – již nyní do Rakouska těší, “ dodává ještě na závěr Pavel Kouřil.

Trať a časový harmonogram „Prahy“ zůstává stejný jako v minulých letech. Startovat se tedy bude ze Staroměstského náměstí v Praze po osmé hodině ranní, o čtyřicet minut později se pojede z Řeporyjí a o půl jedenácté startuje oblíbený okruh u Strahova. Triner pojede s číslem 2.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!