27. 8. 2015 08:14 − 1175× − 0

Barumka zve do registru dárců kostní dřeně tento víkend

Registrační místa budou na náměstí Míru ve Zlíně a v servisní zóně v Otrokovicích.

Poslední srpnový víkend patří již tradičně Barum Czech Rally Zlín, která se jede ve většině lokalit Zlínského kraje. Letos se k samotné rally přidává také charitativní projekt Jedu na dřeň!, který zve návštěvníky ke snadnému zápisu do registru dárců kostní dřeně. Registrační místa budou na náměstí Míru ve Zlíně a v servisní zóně v Otrokovicích.

„Cílem kampaně je doplnit registr dárců kostní dřeně o mladé lidi do pětatřiceti let. V Německu vstupuje do registru dárců kostní dřeně každý dvacátý člověk, v ČR jen každý dvoustý. Přitom každé tři minuty je na světě diagnostikován další člověk, který onemocněl poruchou krvetvorby. Proto jsme se rozhodli využít naše znalosti a dovednosti v online marketingu a pomocí sociálních sítí se zaměřujeme právě na mladé lidi, kteří by registr dárců občerstvili,“ říká Jan Čada ze Zlínské agentury Reklamní Inženýři, která projekt pro Barum Czech Rally Zlín organizuje.

Zákeřné choroby se nevyhýbají ani sportovcům. Vinou nemoci se letos na barumce ukáže pouze exhibičně i její loňský účastník, spolujezdec Alex Kihunari (28) z USA. Ten na vhodného dárce také čeká a s velkou chutí se rozhodl kampaň Jedu na dřeň! podpořit: „Transplantace kostní dřeně je jediným skutečným lékem na jinak nevyléčitelné formy rakoviny, jakou je i ta, kterou diagnostikovali mně. Malý krevní vzorek tak může pomoci dostat někoho zpět do hry, která by jinak mohla skončit velmi brzy.“

Organizátoři barumky spolu s Českým národním registrem dárců dřeně připravili pro návštěvníky rally možnost zápisu do registru přímo v srdci soutěže. Rychle, bezbolestně a s malou odměnou. Odběrná místa budou na startu a v cíli rally a také v servisní zóně. Registrovat se mohou návštěvníci do 35 let, a to:

* v pátek 28. 8. od 13 do 19 hodin na náměstí Míru ve Zlíně

* v sobotu 29. 8. od 13 do 22 hodin v servisní zóně v Otrokovicích

* v neděli 30. 8. od 9 do 14 hodin v servisní zóně v Otrokovicích

* v neděli 30. 8. od 15 do 19 hodin na náměstí Míru ve Zlíně

Zápis probíhá vyplněním přihlášky a odběrem malého množství 2 mililitrů krve. Na místě budou odběrové sestry a o organizaci registrací se postará paní Zdena Wasserbaureová, která do registru přivedla již okolo 6 000 dárců.

Projekt Jedu na dřeň! přináší Barum Czech Rally Zlín společně se zlínskou komunikační agenturou Reklamní Inženýři. Spolupráce navazuje na loňskou www.happyrally.eu, která obletěla téměř celý svět.

Každý čtvrtý pacient správného dárce nenajde. Co když budete právě vy ten jediný, kdo může někoho zachránit?

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!