Radka Matthey - eWRC.cz
1. 9. 2015 19:55 − 3186× − 0

Dobře rozjetou Barumku Tomáš Pospíšilík nedokončil

Posádka týmu Peugeot Česká republika měla na dosah kvalitní výsledek na Barum Rally. Cíl ale bohužel nespatřila.

Barum Czech Rally o uplynulém víkendu plnila stránky motoristických rubrik prakticky ve všech denících a na specializovaných rallye serverech zažívali takový nápor, jako nikdy jindy v roce. Ve Zlíně se totiž jela populární Barum Czech Rally. Už 45. ročník této soutěže přinesl nebývalou konkurenci a velké drama. Na startu se objevilo množství domácích i zahraničních závodníků s vozy Peugeot 208 R2 a nechyběla ani posádka týmu Peugeot Sport Česká republika ve složení Tomáš Pospíšilík – Lukáš Vyoral.

Mladíci, které na jejich cestě za snem podporuje Peugeot Česká republika, si během první etapy vedli bez přehánění velmi dobře. Jejich Peugeot 208 R2 pracoval spolehlivě jako hodinky, a dvojice juniorů bez respektu ke zkušenějším soupeřům zajížděla jeden dobrý čas za druhým. Čtyři z devíti rychlostních zkoušek ve třídě 6 v hodnocení MČR vyhráli a v cíli první etapy ve vedoucí pozici třídy 6 domácího Mistrovství České republiky v rallye měli na nejbližšího soupeře více než pohodlný náskok 1 minuty a 45 vteřin. Druhá etapa Barum Czech Rally ale není rozhodně žádnou procházkou růžovou zahradou a nedá se mluvit o tom, že by soutěžní jezdci v jejím průběhu soutěž tak říkajíc už jen dojeli. Asi nejtěžší rychlostní zkoušky celé soutěže s názvy Semetín a Troják ukázaly svou odvrácenou tvář i v tomto roce a odstoupilo na nich velké množství posádek. Bohužel, jednou z nich se stala i dvojice juniorů z týmu Peugeot Sport Česká republika. Jejich vůz zůstal po havárii mimo trať se dvěma poškozenými koly a nebyla šance pokračovat. Tomáš s Lukášem si tentokrát vypili kalich hořkosti na domácí soutěži, kde chtěli zužitkovat své zkušenosti a kde se jim do té doby tak dařilo. Lukáš Vyoral si jistě den svých narozenin představoval trochu jinak. Domácí Barum Czech Rally tak pro posádku Tomáš Pospíšilík – Lukáš Vyoral zůstala nedokončenou a v týmu Peugeot Sport Česká republika tak po domácí soutěži nepanuje rozhodně veselá nálada.

Tomáš Pospíšilík, jezdec týmu Peugeot Sport ČR: „Říct něco k letošní Barumce je pro mě hodně těžké. Udělal jsem chybu a nedokončili jsme dobře rozjetou soutěž. Zažili jsme před startem hodně hektické dny a na poslední chvíli finišovali s přípravou auta a s jeho přihlášením. V jednu chvíli to vypadalo, že žádná Barumka letos nebude, nakonec se vše díky mnoha lidem povedlo a my mohli odstartovat. Od první sobotní RZ jsem se cítil v autě jistě a s plnou kontrolou. Vedli jsme v domácím šampionátu ve třídě 6 a do večera jsem si dokonce vypracoval značný náskok blížící se 2 minutám. Úkol na neděli teda zněl jasně – nezajímat se o jezdce v ME a využít svůj náskok ze soboty a v klidu dovést auto do cíle. Pro někoho relativně jednoduchý úkol se mi stal osudným. První nedělní RZ Semetín nám zrušili. Před startem Trojáku jsem si nestačil ohřát gumy a vzápětí po startu přišla pomalá zatáčka, kde bylo trochu víc nečistot, než jsem čekal. Zareagoval jsem nedostatečně, auto se mi zadkem svezlo do příkopu a byl konec. Jedno ulomené kolo a na druhém defekt nešlo nahradit naší jednou rezervou. V tuto chvíli se chci omluvit všem členům týmu, ale také všem lidem, kteří nám pomáhali, abychom vůbec Barumku mohli jet. Nevzdáváme to a musíme jít dál. “

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!