Elfyn Evans: Chceme ukázat zrychlení oproti loňsku

Elfyn Evans se spolujezdcem Danielem Barrittem neprožívá úplně špatnou sezónu.

Elfyn Evans se spolujezdcem Danielem Barrittem neprožívá úplně špatnou sezónu. Díky Fordu Fiesta RS WRC z dílen M-Sportu letos dokázali zajet 3. místo v Argentině, dvě čtvrté příčky (Mexiko, Itálie) a body si přivezli i z Monte-Carla, Švédska a naposledy z Německa. Na své konto si Evans v tomto závodě připsal druhou vyhranou rychlostní zkoušku v MS (Stein & Wein). V průběžném hodnocení jezdců se nyní nachází na 6. místě.

"S ohledem na naší poslední soutěž v Německu nemůžu říct, že bychom byli plně spokojeni, ale bylo tam hodně pozitiv a s některými zkouškami jsem byl zcela spokojen. Vyhráli jsme jednu rychlostní zkoušku a ve druhé jsme byli druzí – to ukazuje, že rychlost nám nechybí," vrací se k Německé rally Elfyn Evans.

"Další na řadě je Rally Austrálie a víme, že na šotolině máme rychlost. V loňském roce to byla pro mě první zkušenost s těmito zkouškami, takže tento rok budu pracovat na zlepšení loňského osmého místa. Rychlostní zkoušky jsou docela rychlé, musíte se plně soustředit, protože můžou být i celkem zaprášené. V podvečer nebo ráno může slunce vytvořit ostrý efekt, který dělá trať těžko čitelnou. Musíte si být 100% jisti rozpisem," předává své zkušenosti s podnikem v Austrálii britský závodník.


Evans si v Austrálii musí dát pozor mj. i na prach… :-)

Čeho chce Evans na nejmenším kontinentu Světa dosáhnout? "Hlavním cílem v Austrálii je to, že chceme ukázat, jak jsme zrychlili na šotolině za uplynulých 12 měsíců. Pokud jde o výsledek, vždy se díváme směrem k pódiu, ale byl bych spokojen i s umístěním v nejlepší pětce," přeje si sedmadvacetiletý Elfyn Evans. Soutěž startuje v pátek 11. září krátce po půlnoci.

Komentářů celkem: 1
7. 9. 2015 20:371
0 0
Ta druhá fotka je skvělá! smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!