8. 9. 2015 19:23 − 2572× − 0

Latvala: Austrálie je jedinečná

Když se před jedenácti lety vydal Jari-Matti Latvala do Austrálie, už tehdy se do místní země zamiloval.

Když se před jedenácti lety vydal Jari-Matti Latvala přes celou zeměkouli do Austrálie, aby zde poměřil síly s ostatními jezdci třídy N4, už tehdy se do místní země zamiloval. Již dva roky na to, opět s produkčním vozem, nejen, že zvítězil ve své skupině, ale dojel v celkovém pořadí na 6. příčce. Od následující sezóny již Latvala usedal do vozu WRC (nejen v Austrálii).

"Rally Austrálie je jedinečná. Lesy, přístav, celá atmosféra. Je to spíš jako dovolená, ale tak to nebude samozřejmě pro mě ani pro tým. Po startu rally musíme být plně soustředění. Mám rád zdejší rychlé a plynulé zkoušky, zejména kombinace širokých a úzkých tratí v lese i na otevřených pláních. Je to tu trochu jako ve Finsku, což mi vyhovuje. Na některých úsecích se jede na plný plyn v blízkosti velkých stromů," připomíná profil australských tratí finský jezdec, kterého prakticky od začátku jeho kariéry naviguje Miikka Anttila.

"Musíte být opatrní, protože povrch je jiný než v Evropě. Auto musí být perfektně nastaveno. V Austrálii musíte mít nastavení někde mezi Mexickou rally a Finskou rally. Máme dost zkušeností, ze kterých budeme čerpat," dodává třicetiletý závodník. Na nejmenším kontinentu světa se bude jednat o jeho šestatřicátý závod v "dresu" Volkswagenu.

Loni po velkém souboji se svým továrním kolegou dokončil závod na druhém místě, čímž vyrovnal své maximum v Rally Australia z roku 2011. "Minulý rok to byl velmi těsný souboj mezi mnou a Sebastienem Ogierem a mým cílem je tento rok vyhrát," nehodlá se smířit Jari-Matti Latvala s druhými příčkami. Stáhnout 93 bodů v hodnocení jezdců na průběžné vedoucího Ogiera se zdá ale být neřešitelný úkol.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!