Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
8. 9. 2015 21:06 − 2354× − 3

Lukyanukova evropská mise pokračuje na Kypru

Alexey Lukyanuk bojuje v polední době s rozpočtem, ale po startu ve Zlíně se objeví i na Kyprské rally.

Ruský jezdec Alexey Lukyanuk se v závěru srpna při Barum Czech Rally Zlín vrátil do kokpitu Fiesty R5 s níž odjel úvodní tři podniky sezóny, aby pak po rozchodu se spolujezdcem Yevgenem Chervonenkem pauzíroval a do ME se vrátil až v Estonsku s Lancerem desáté evoluce. Zde však vypálil rybník všem soupeřům s vozy R5, když využil výhody vyšší maximální rychlosti produkčních vozů a zvítězil, následně se dalším pokračováním Rusova programu stala Barumka. I zde dokázal dojet až do cíle a jak krátce po soutěži ohlásil, snažil se pracovat na zajištění budgetu na další starty v Mistrovství Evropy s cílem uhájit průběžnou třetí příčku mezi jezdci.

Tu si nyní drží s pohodlným 50 bodovým náskokem na Francouze Roberta Consaniho, jenž ve Zlíně zle havaroval a v kotrmelcích silně pomuchlal dvou DS3 R5. A pokud se podíváme na vývoj sezóny a zbývající závody pohledem výsledkové matematiky, má Alex Lukyanuk ještě šanci i na zisk titulu Mistra Evropy (na vedoucího Kajetana Kajetanowicze ztrácí 54 bodů a na druhého Craiga Breena pak 31), ale jeho cílem je již zmíněná třetí příčka. A přiblížit se tomuto cíli pojede na Kypr, kde bude startovat díky pokračující podpoře partnerů stojících již za zlínským startem a pomoc se Rusovi dostala i od kyperských organizátorů. "Jasně, že je paráda, že můžeme pokračovat v Mistrovství Evropy.

V této těžké ekonomické situaci je to pro nás velká odměna a zároveň i velká zodpovědnost. Potřebujeme každý start. Teď si hledáme a procházíme všechny dostupné informace o soutěži, trénujeme rozpis a sledujeme onboardy z minulých let," říká k nadcházejícímu startu na Kyperské rally Alexey Lukyanuk a pokračuje, "v každém případě, abyste zůstali v dobrém sportovním rozpoložení a rytmu, je nutné účastnit se přímo ostré soutěže. Zejména, když máme ještě matematickou šanci na zisk titulu. Popravdě řečeno, i když by se mi titul líbil, našim hlavním cílem je uhájit umístění mezi prvními třemi," uzavírá Lukyanuk.

Komentářů celkem: 3
9. 9. 2015 13:08 Upraveno 13:08
0 0
Chtěl jsem se Jakube zeptat, zda ten Lukanyuk je skutečně Rus nebo Bělorus (vlajka u jmenovky).
Díky.

http://media.fiaerc.com/season-entry-list/
9. 9. 2015 13:37
0 0
Je to Rus, jezdí letos s běloruskou licencí, proto běloruská vlajka.
13. 9. 2015 11:09
0 0
Dik.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!