14. 9. 2015 11:45 − 1849× − 0

Rally of Lebanon – komentář

MERC o víkendu nabídnulo jedinou asfaltovou rally, kterou je už dlouhou dobu soutěž odehrávající se v Libanonu.

Mistrovství středního východu o víkendu nabídnulo jedinou asfaltovou rally, kterou je už dlouhou dobu soutěž odehrávající se v Libanonu. Vzhledem k takto atypickým tratím tuto soutěž každoročně vynechává většina pravidelných účastníků MERC. Oproti loňskému roku však letos na její start dorazil úřadující mistr Nasser Al-Attiyah. Stejně jako při ADAC Rallye Deutschland Katařan využil služeb holandské stáje Wevers Sport a jejich nové Fabie R5. Za volant Fordu Fiesta R5 usednul na své domácí soutěži její rekordman Roger Feghali. Vloni mu štěstí nepřálo, což k vítězství přivedlo mladého Libanonce Nicolase Amiouniho za volantem Mitsubishi Lancer EVO X.

Letos proti dvěma rychlým borcům se speciály R5 Amiouni moc šancí na vítězství neměl, zato však svedl strhující souboj o vítězství mezi svými, tedy v produkčních vozech. Celou soutěž se přetahoval s dalším pilotem Lanceru EVO X Tamerem Ghandourem, aby nakonec o čtvrt minuty zvítězil. Vítězství v prologu bral Al-Attiyah, ale na první přírodní zkoušce zajel nejrychleji Feghali. Katařan v dalším testu až moc navýšil své tempo a skončil mimo trať. Očekávaný duel, který měl být hlavním kořením celé rally, bohužel skončil ještě dříve, než se pořádně rozjel. Feghaliho pak už nikdo netrápil a Libanonec si tak dojel pro dvanácté vítězství v Rally of Lebanon.

Konečné výsledky soutěže MERC

Stav šampionátu: 1. N. al-Attiyah 75, 2. K. al-Qassimi 51, 3. al-Suwaidi 32, 4. Abdulaziz al-Kuwari 30, 5. K. al-Attiyah a bin Eidan 26

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!