11. 9. 2015 14:55 − 1463× − 0

Kartingová akademie 2015 Autoklubu ČR

Staň se i Ty motokárovým závodníkem! Praga Arena 19. – 20. 9. 2015

Autoklub České republiky, s podporou Českého olympijského výboru, spustil v letošním roce projekt Kartingové akademie, které má za cíl seznámit zájemce z řad dětí a jejich rodičů s krásou motokárového sportu a pomoci se vstupem do motoristického sportu. Tyto akce mají pomoci získat nové motokárové závodníky z řad nejmenších dětí. V kartingu začínala většina úspěšných jezdců, kteří nyní závodí na okruzích, rally a v dalších disciplínách.

Kartingová akademie je určena pro děti ve věku 6 až 9 let.

Přihlášení na sobotní nebo nedělní akademii v Praga Areně a případné dotazy probíhají prostřednictvím emailu akademie.karting@autoklub.cz .

Z přihlášek bude vybráno dvacet dětí na sobotu a dvacet dětí na neděli. Akademie proběhne v areálu PRAGA ARENA Praha 9 – Horní Počernice.

Do textu prosím uveďte : •Vybraný termín Kartingové akademie
•Věk dítěte
•Výšku a váhu dítěte
•Kontaktní spojení
•Informace o zájmu/zkušenostech dětí a rodičů z motoristického sportu

Průběh akademie je na všech okruzích stejný. Mladí adepti motoristického sportu na začátku projdou důkladnou teoretickou přípravou. Zkušení lektoři, z řad současných i bývalých závodníků a kartingových odborníků, zájemce prezentační formou seznámí s kartingovým sportem, ovládáním motokáry, chováním jezdců na trati s důrazem na maximální bezpečnost. Rodiče získají informace o tom, jak s tímto druhem sportu začít.

Lektoři z řad zkušených současných i bývalých závodníků společně s dalšími kartingovými odborníky seznamují zájemce v připravených prezentacích s kartingovým sportem, ovládáním motokáry a chováním jezdců na trati s důrazem na maximální bezpečnost.

V praktické části se mladí adepti motoristického sportu obléknou do zapůjčeného závodního vybavení – kombinézy, kukly, helmy, rukavic a chrániče krční páteře. Na menším okruhu se budoucí závodníci učí ovládat motokáru – rozjezd, zastavení, průjezd zatáčky a reakce na vlajkovou signalizaci. Pro praktické jízdy se používají závodní motokáry třídy Školní 50.

Těšíme se na Vaši účast.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!