15. 9. 2015 14:33 − 1746× − 0

JC Motorsport míří do Šternberka

Od poslední soutěže, které se tým JC Motorsport zúčastnil, už uběhlo velmi mnoho času.

Od poslední soutěže, které se tým JC Motorsport zúčastnil, už uběhlo velmi mnoho času. Touto poslední soutěží byla domácí Rally Bohemia, na které musela posádka Jakub Čapka – Tomáš Pfajfr odstoupit ve druhé etapě po problémech se spojkou. Po vynechání letošního ročníku zlínské Barum rally už ale mnoho soutěží v českém kalendáři nenalezneme, a proto se tým musel rozhodnout, kam vyrazí zahnat abstinenční příznaky z nedostatku soutěžních kilometrů. Volba padla na IX. Rally Jeseníky v rámci Rally sprint série a poháru 2+.

Dlouhou pauzu si tým JC Motorsport zpříjemňoval přípravou techniky a několika testy na královéhradecké Czechringu a v libereckém sportovním areálu Vesec, kde mimo jiné probíhala akce charitativního rázu. Tým JC Motorsport je partnerem projektu Plňme přání nadačního MA-MA Foundation. V rámci tohoto projektu bylo splněno přání 22tiletému Honzovi, který je milovníkem rychlých aut a je upoután na invalidní vozík. David trpí DMO (dětskou mozkovou obrnou) – spastickou kvadruparézou (postižením všech 4 končetin) a centrální zrakovou vadou. „Byli jsme osloveni nadační fondem MA-MA Foundation, zdali bychom byli ochotni splnit Davidovo přání. Ani na minutu jsme neváhali a po dořešení několika formalit jsme akci uskutečnili. Bylo nám velkou ctí a i my z toho máme obrovskou radost, podobně jako Honza“ říká Tomáš Pfajfr, ambasador projektu Plňme přání, manažer týmu a spolujezdec v jedné osobě.

Další soutěží, v pořadí již pátou v této sezóně, které se tým rozhodl zúčastnit a tím ukončit dvouměsíční půst od Rally Bohemia je IX. Rally Jeseníky, která se jede v rámci Rally Sprint Série 2015. „Nechtěli jsme sedět doma. Závody nám začali chybět, a proto jsme hledali termínově nejbližší možnou soutěž a tou byla Rally Jeseníky“ přiznává miřejovický jezdec Jakub Čapka a dodává. „V přípravě jsme nechtěli nic podcenit a riskovat tak další odstoupení pro technickou závadu. Proto jsme se rozhodli uskutečnit několik obsáhlejších testů. Avšak první testovací kilometry v Hradci odhalili závadu na olejovém čerpadle, které zásobuje diferenciály. Proto nás čekala další práce, další oprava, která tento problém vyřešila, a v Liberci vše opět fungovalo. Pevně věříme, že tomu tak bude i na blížící se soutěži “.

Celá letošní sezóna je pro mladého jezdce Jakuba Čapku premiérová. Premiérou pro posádku bude také start v nově vypsané Rally sprint sérii i ve třídě pohár 2+. To samé bude platit i o startu v okolí města Šternberka, kde se pravidelně nachází centrum soutěže. „Můj spolujezdec Tomáš zde už startoval v roce 2010 a zná to tu. Já tu nikdy dříve nebyl ani nestartoval, bude to pro mě úplně nové. Zatím jsem shlédl několik videí z loňských ročníků, tak uvidíme. Každopádně se budeme snažit zajet co nejlepší výsledek“ říká jezdec.

Celý tým JC Motosport se na devátý ročník Rally Jeseníky velmi těší a rád by prolomil smůlu, která ho provází celou letošní sezónu. „Chtěli bychom pozvat všechny fanoušky 18. a 19. září do okolí Šternberka. Startovní listina slibuje krásnou podívanou a my doufáme, že se nám konečně podaří prolomit smůlu a zajet kvalitní výsledek“ dodává spolujezdec. Pro více informací navštivte facebookovou stránku JC Motorsport nebo web www.jakubcapka.cz.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!