KM Racing s Kúrkom na Rally Jeseníky

Slovenský KM Racing Team mal v rámci 45. Barum Czech Rally Zlín v hre hneď dve súťažné posádky.

Rally Jeseníky s centrom v Šterberku. Ďalšie z rally podujatí na ktorom budú mať možnosť diváci sledovať súťažnú posádku KM Racing Slovakia.

Predposledné kolo českého rallysprintového seriálu privíta na svojich tratiach tratiach takmer stovku súťažných posádok. Medzi nimi nebude chýbať ani posádka Tomáš Kúrka – Milan Škubník reprezentujúca slovenský KM Racing Slovakia Team. Tomáš s Milanom budú na Rally Jeseníky patriť k jednej zo štvorice posádok, ktoré sa predstavia s vozidlami najvyššej špecifikácie WRC, Spoločnosť na trati im totiž bude robiť osvedčené vozidlo Mini John Cooper Works WRC.

„Som rád, že sa náš tím opäť predstaví na rally tratiach. Rally Jeseníky budú pre nás tak trochu iné, keďže sú pre našu posádku takmer domácou súťažou. Tomáš pochádza od Opavy a do Šternberku to má iba nejakých šesťdesiat kilometrov, takže je tu samozrejme ako doma,“ uviedol Marek Krupica, manažér KM Racing Slovakia.

Do debaty sa zapojil aj druhý manažér tímu, Ivan Mutňanský: „Na štart v Šternberku sa postaví nielen štvorica vozidiel špecifikácie WRC, ale aj niekoľko najnovších R5-tiek, či vozidiel špecifikácie S2000. Ak k tomu pripočítame neskutočné množstvo veľkých štvorkoliek Mitsubishi, či Subaru, určite bude zaujímavé túto súťaž sledovať. V tomto momente by som nerád tipoval aj víťaza, môže ním byť v podstate hocikto z prvej desiatku štartujúcich. My máme plán dôjsť až do cieľa a ak sa podarí dobré umiestnenie, budeme iba spokojní.“

Podujatia Rally Jeseníky odštartuje už počas nadchádzajúcej soboty ako jednodňové podujatie. Súťaž bude rozdelená do dvoch samostatných sekcií, pričom v každej z nich súťažiaci musia absolvovať štvoricu rýchlostných skúšok. Kto sa stane víťazom tohtoročnej Rally Jeseníky sa dozvieme v sobotu tesne pred 16-tou hodinou.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!