Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
17. 9. 2015 19:46 − 1809× − 0

Ani letos nebude Sarrazin na Korsice chybět

Francouzský okruhář a také příležitostný soutěžák Stéphane Sarrazin se opět po roce postaví na start Tour de Corse.

V roli obhájce loňského vítězství se na start Tour de Corse postaví Stéphane Sarrazin, pro nějž půjde již o třetí start v řadě na této legendární soutěži. Zatímco loni se tento francouzský okruhář musel popasovat s konkurencí v rámci Mistrovství Evropy, letos před ním stojí větší výzva, neboť po přeřazení soutěže do Mistrovství světa na něj bude čekat celá světová špička ve speciálech WRC. A stejnou techniku využije i Sarrazin, když usedne do Fordu Fiesta RS WRC s nímž se letos zúčastnil již dvou podniků a lépe si vedl na Rallye Mont-Blanc, kde dokázal s minutovým náskokem zvítězit. Přípravný start mu tedy vyšel na jedničku a naskýtá se otázka, jak se mu bude dařit na Korsice.

Pokud totiž nahlédneme na kariéru Stéphana Sarrazina, půjde u něj o návrat na tratě světového šampionátu poprvé od roku 2006, kdy startoval v barvách továrního týmu Subaru na čtyřech podnicích – v Německu, na Korsice, v Katalánsku a v Monaku. Nejlépe se mu vedlo na úvodním podniku sezóny, kde bral páté místo a na Rallye Monte Carlo od té doby přidal ještě další tři umístění v TOP 5 za dob, kdy byla soutěž součástí šampionátu IRC. To je však hudba minulosti, nyní je aktuální Korsika a MS. "Jsem rád, že se mohu postavit na start Tour de Corse a jsem potěšen tím, že se vracím do MS. Korsika je rally kterou zvláště oceňuji," říká ke startu Stéphane Sarrazin.

Stéphane Sarrazin, který má rally jako koníčka a na přelomu letošního a loňského roku se účastnil i premiérového ročníku Formule E se dále krátce zamýšlí nad konkurencí, která na něj na středomořském ostrově čeká. "Je jasné, že mé cíle nejsou stejné jako v loňském roce. Piloti v MS jsou vysoce kvalitními jezdci. Budeme bojovat s tím, co máme – určité znalosti místa soutěže, perfektní harmonii v týmu a dobré porozumění autu na tomto typu cest," říká Stéphane Sarrazin. O tom, jak se mu bude dařit v konkurenci dalším 18 speciálů WRC se budeme moci přesvědčit již za dva týdny, kdy se Rally deseti tisíce zatáček jede.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!