Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
18. 9. 2015 20:07 − 3228× − 0

Consani se po zlínské havárii vrací zpět na tratě

Nepříjemnou havárii spojenou s likvidací auta má na svém kontě Robert Consani, ale na Kypru chybět nebude.

Ani letos se Robertu Consanimu nepodařilo dokončit Barum Czech rally Zlín a co hůř, zatímco v předchozích startech šlo o konec převážně kvůli technice, letos Francouzovu jízdu ukončila havárie. A ne nijak malá, protože vůz šel ven ve velmi vysoké rychlosti, udělal několik přemetů a zůstal silně poškozen (pro připomenutí video). Pilot si tak zlínského kola Mistrovství Evropy příliš neužil, jelikož nepříjemný moment zaznamenal hned na druhé RZ – Slušovicích a kromě něj mělo v inkriminovaném místě problémy několik dalších posádek, které však situaci ustály a jediný zdemolovaný vůz tak byl ten Consaniho.


Na trati osudné RZ…

A pro DS3 R5 s číslem karoserie #508 se Barum Czech rally Zlín stala posledním startem, jelikož, i když vůz byl označen za opravitelný, Consani se spolu s přípravcem auta – týmem Delta Rally rozhodli použít novou kastli. A nebude to jediná nová věc u Francouze, protože na Kypru pojede opět s novým spolujezdcem, přesněji spolujezdkyní, jelikož vedle něj usedne zkušená Belgičanka Lara Vanneste, která v poslední době naviguje především Consaniho bratra Stéphana, ale dříve četla noty i Craigu Breenovi či Fredymu Loixovi.

"Byla to děsivá havárie, zejména pokud se díváte na záběry z vrtulníku, ale Citroen DS3 R5 na Barum rally prokázal, že je v případě kotrmelců bezpečným. Auto bylo opravitelné, ale společně s Delta Rally jsme se rozhodli použít novou karoserii," vrací se k nehodě Robert Consani a dodává svá očekávání směrem ke Kyperské rally, potažmo závěru sezóny, "souboj o třetí příčku nebude vůbec snadný, ale dám vše pro to, abych ji získal a to by měl být můj cíl pro tento rok. Ale bude to náročné, takže nejdříve bych chtěl dokončit na Kypru, protože při posledních se mi příliš nedařilo. Dál pak uvidíme," uzavírá Consani a vzhledem k tomu, že na Kyperské rally nebude chybět ani Alex Lukyanuk, aktuální třetí muž hodnocení ERC, bude muset Francouz bodovat a doufat v malý bodový zisk svého ruského soka, jenž má v této chvíli 50 bodový náskok.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!