Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
18. 9. 2015 20:40 − 5455× − 5

Kompletní sezóna s WRC je příští rok mimo plán

U Citroen racingu by se mělo pomalu začít rozhodovat o jezdeckém obsazení pro příští rok.

Talentovaný Francouz Stéphane Lefebvre se při Německé rally poprvé posadil do DS3 WRC a se stejným vozem následně neplánovaně startoval i v Austrálii. A další start se stejným vozem jej čeká pak na Korsice (Katalánsko je pak s otazníkem) a vzhledem k tomuto programu by se mohla nabízet otázka, zda-li nemá Citroen racing v plánu úřadujícího šampiona JWRC nasadit příští rok na kompletní rok s vozem WRC. Ale jak zní z týmu, tato možnost není zvažována, Francouzi by byli rádi, kdyby se mladý jezdec dále učil a sbíral zkušenosti.

Jedno je však jisté, Stéphane Lefebvre sklidil u týmu pozitivní hodnocení za Australskou rally, kde neplánovaně zaskakoval za Madse Ostberga a to potvrzují slova zástupce týmu Marka Nawareckeho. "Na tuto rally neměl příliš dobrou přípravu, jel bez testu a na soustředění nepřidala ani nehoda při seznamovačkách. Musel se toho hodně učit, ale předvedl víc, než se od něj očekávalo. Zejména v sobotu, kdy jel na čele startovního pole, zanechal dojem a neudělal žádnou chybu," hodnotí Nawarecký Francouzův australský start a dodává, "jeho páteční odstoupení nebyla jeho chyba, ve stopě ležel kámen, kterému se nemohl vyhnout."

Ale jak už praví nadpis, i přes pochvaly za zatím poslední start, nebude Stéphane Lefebvre počítán mezi ty, kteří by mohli příští rok odjet celou sezónu s DS3 WRC. "V této chvíli je uprostřed učení se. Na to, abychom znali jeho budoucnost je brzy, ale pro nás je důležité mu poskytnout co nejlepší podmínky k učení se a to děláme," dodává Marek Nawarecký. To, co je doposud známo je spojení Lefebvre + DS3 WRC na Korsice, v otaznících je zatím rozhodnutí o vozu, se kterým pojede v Katalánsku, když je ve hře opět také vůz WRC. "Jet s ním i v Katalánsku by bylo pěkné," přemítá Stéphane Lefebvre a dodává, "teď se soustředím na Korsiku. S Austrálií jsem velmi spokojený, byl to splněný sen."

Komentářů celkem: 5
18. 9. 2015 23:051
0 0
to je moudré rozhodnutí, dle mého potřebuje celý rok nebo dva jako Ogier v juniorce, tlak v továrně hned ze začátku v kombinace se získáváním zkušeností, to by ho zničilo smajlík
19. 9. 2015 11:362
0 0
Páni funkcionáří od Citroneu, možná byste mohli začít uvažovat reálně - "Zejména v sobotu, kdy jel na čele startovního pole, zanechal dojem a neudělal žádnou chybu" - je 10.místo opravdu čelo soutěže? Kolik WRCéček předjel na jednotlivých RZ? ....chápu, že s nulovými zkušenostmi, ale....no...tak už to asi u citroenu chodí .-)
19. 9. 2015 11:423
0 0
Původně napsal Stanli
Páni funkcionáří od Citroneu, možná byste mohli začít uvažovat reálně - "Zejména v sobotu, kdy jel na čele startovního pole, zanechal dojem a neudělal žádnou chybu" - je 10.místo opravdu čelo soutěže? Kolik WRCéček předjel na ...

Čelem startovního pole je myšleno to, že startoval do jednotlivých RZ jako první v pořadí, tedy měl nejhorší podmínky.
19. 9. 2015 16:584
0 0
..."potřebuje celý rok nebo dva jako Ogier v juniorce, tlak v továrně hned ze začátku v kombinace se získáváním zkušeností, to by ho zničilo." Jo, to by byla ideální výuka-kompletní sezona se 3. WRC po boku zkušených jezdců 1. týmu. Článek to ovšem vylučuje?!
smajlík
19. 9. 2015 19:565
0 0
ach táák....tak to sorry....tak vysvětluje, proč desátý s deseti WRC... smajlík smajlík to asi může i zanechat dojem smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!