Odložilík po Agropě vítězí i v Jeseníkách

Předposlední podnik RSS Rally Jeseníky vyhrál Roman Odložilík s Fordem Fiesta R5 následovaný trojicí vozů WRC.

Čtvrtým a zároveň předposledním podnikem dnes pokračovala rallysprint série, když se posádky k dalšímu zápolení o body sešly ve Šternberku, který byl centrem devátého ročníku Rally Jeseníky. V harmonogramu bylo nachystáno osm rychlostních zkoušek konajících se na čtyřech úsecích, což celkově dalo dohromady 73 ostrých kilometrů a není bez zajímavosti, že podoba soutěže byla naprosto identická s minulým rokem a to včetně délky všech testů. Perličkou pak může být, že totožný byl i čas startu u úvodních třech vložek.

Do soutěže nejlépe vstoupil Odložilík s Fiestou R5, který na prvním testu najel téměř tři sekundy na druhého Trněného, jenž opět utvořil mezinárodní dvojici s Doerrem, jenž dříve navigoval Kahleho. Třetí pak byl Kurka s MINI WRC a toto pořadí se neměnilo ani po průjezdu druhé zkoušky. Změnu však přinesl test Dobřečov – Stříbrné Hory, kdy se do čela dostal česko-německý tandem ve Fabii WRC a tento si vedení udržel i po RZ4, po níž následoval servis. Za Trněným byl průběžně druhý Odložilík, výborným výkonem se prezentoval Kurka, jenž byl v polovině soutěže na třetí příčce před dalšími piloty vozů WRC Tomaštíkem a Dohnalem. Ve druhé sekci přinesla změnu na čele RZ6, kdy se do vedení navrátil Odložilík a v dalším testu čelní příčky opustil Kurka, jenž byl nucen odstoupit. Když pak Dohnal zajel nejlépe RZ8, bylo pořadí na stupních vítězů dořešeno a bylo následující. Stejně na Agropě vítězí i v Jeseníkách Odložilík, na druhou příčku se finišem posunul Dohnal, který přeskočil jak Trněného, tak i Tomaštíka, přičemž úřadující sprintový šampion se byl tím pádem nucen smířit s nepopulární čtvrtou příčkou.

Jako pátý dokončil Vlček, který byl první mezi posádkami nedisponujícími vozy WRC, jelikož jako obvykle skotnický jezdec usedl do Fabie S2000, padesát sekund za ním dojel Kukučka s Fiestou R5 vypůjčenou od Sýkory. Čtvrt minutu na Slováka zaostal na sedmém místě Ševčík, který opět vyhrál v nevypsané třídě 3, osmý byl Pešl, jenž si s devátým Trnovcem poradil až na závěrečném testu a elitní desítku uzavřel Frycz, který usedl do Imprezy z ROTA vedle Szejy a vytvořil tak společnou posádku z loňského a letošního reprezentanta tohoto plzeňského týmu. Na 11. místě se pak nachází nejrychlejší posádka v rámci hodnocení RSS, jíž byla dvojice Bisaha – Píža, která si poradila o 51 sekund se Smékalem s Hýbnerovou, kteří však nadále udrželi vedení v průběžném hodnocení šampionátu. A souboj na čele byl tentokrát poměrně jednoznačný, Smékal sice vyhrál úvodní vložku, ale pak už diktoval tempo Bisaha, který vyhrál všech sedm zbylých zkoušek.

Na třetí příčce v RSS dokončil Vopatřil, který si připsal další velmi kvalitní výsledek a již třetí letošní pódium v rallysprint sérii a zároveň vyhrál třídu 6 a v pořadí vedl smečku vozů této třídy, které obsadily další místa v TOP 10. Těsně pod stupni vítězů skončila rodinná posádka Horákových, která poněkud nezvykle usedla do raritní Fabie KitCar a pouze velmi těsně uhájila své umístění před Karlem Kupcem, který s P208 R2 zaostal o pouhých sedm desetin. Na šestém místě pak dokončil Pospíšilík, jenž jel premiérově navigován Vybíralem, sedmý byl Radomír Kupec s Fiestou R2, osmý Mareš a za šesticí vozů třídy 6 následoval na devátém místě Horák s nejrychlejším dieselem a desítku pak uzavřel Kouřil s nejlepším malým enkem – Cliem Sport.

Rally Jeseníky – pořadí v cíli
1.Odložilík Roman – Tureček MartinFord Fiesta R540:34,3
2.Dohnal Jan – Venclík JakubFord Focus RS WRC '06+10,1
3.Trněný Karel – Doerr ChristianŠkoda Fabia WRC+10,6
4.Tomaštík Jaromír – Baran RóbertSubaru Impreza S12 WRC '06+10,8
5.Vlček Martin – Žáková JindřiškaŠkoda Fabia S2000+29,0
6.Kukučka Tomáš – Mozner jun. RadovanFord Fiesta R5+1:21,0
7.Ševčík Pavel – Vajdák LuděkMitsubishi Lancer Evo IX+1:35,4
8.Pešl Jaroslav – Pešek RomanMitsubishi Lancer Evo IX+1:51,3
9.Trnovec Petr – Staněk MiroslavŠkoda Fabia S2000+1:56,0
10.Frycz Sebastian – Szeja MarcinSubaru Impreza STi+1:58,0

Kompletní výsledky Rally Jeseníky naleznete jako obvykle na serveru eWRC-results.com.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!