21. 9. 2015 10:45 − 2444× − 0

Rally Klatovy má dnes uzávěrku přihlášek

Čas neúprosně běží, je tu už další klíčové datum uvedené v zvláštních ustanoveních Rally Klatovy 2015.

Čas neúprosně běží, je tu už další klíčové datum uvedené v zvláštních ustanoveních Rally Klatovy 2015. K uzávěrce přihlášek se tradičně vztahují oči fanoušků, těšících se na start svých oblíbených posádek, až samotný den uzávěrky často přinese do startovní listiny i nějaká překvapení. Seznam přihlášených pro západočeskou soutěž už teď čítá kolem osmdesátky posádek, společně s dalšími zajímavostmi je možné jej najít na stránkách www.pamk.cz.

Již potřetí v historii se v kalendáři objevuje název Rally Klatovy, premiérově to ale bude v rámci nejvýznamnějšího národního šampionátu. Obě minulá západočeská závodnická dostaveníčka se shodou okolností jela o prvním říjnovém víkendu stejně jako letos, měla ale status oblastního či sdruženého krajského přeboru, a jednalo se tedy spíše o soutěž pro tzv. hobby-jezdce a začínající závodníky. Přesto nebo možná právě proto se dodnes mnozí účastníci tehdejších podniků na tratích pohybují dodnes. Dlouholetý úspěšný spolujezdec Jiří Hodek, který obsadil v roce 1980 po boku Juraje Eöllöse druhou příčku (za Milanem Dolákem a Marií Štefkovou), ten už závodní sedačku vyměnil za významný post v organizačním výboru klatovských soutěží, mnozí další však rychlé kilometry ukrajují dál. Prohlédneme-li si tehdejší výsledky, najdeme jména Zdeněk Kroupar, Ivan Trojan, Hynek Středa, Milan Zeman, Zdeněk Zlámal, Ladislav Kopelent, Václav Pritzl, Václav Stejskal, Stanislav Kafka, Karel Dawson, Miloš Sekyra, František Fadrný, Jiří Hendrich, Karel Macek…

Tito všichni věčně mladí do soutěžních speciálů nadále usedají a mnozí z nich se i za pár dní v Klatovech představí. Už teď je navíc jasné, že nás všechny čeká závodění velmi početného startovního pole, které navíc bude velmi pestré. Zřejmě největšími favority budou mnohonásobní mistři republiky Václav Pech – Petr Uhel, kteří se opět představí s vozem Mini John Cooper Works S2000 a budou si jistě chtít spravit chuť po jarním odstoupení ze „Šumavy“, daném technickou závadou. Podobně tehdy dopadli Jan Dohnal a Jakub Venclík, kteří ale od dubna už urazili ve škole ovládání krásného Fordu Focus WRC dlouhou cestu a mohou tentokrát bojovat i o vítězství. Přihlášeni jsou také Martin Vlček s Jindřiškou Žákovou, kteří v nabité konkurenci letošní „Šumavy“ obsadili sedmou příčku, se stejným vozem Škoda Fabia S2000 se představí i Martin Hudec s Petrem Pickou. Těšit se už teď můžeme i na špičkové produkční vozy, mimo jiné s Václavem Kopáčkem, Josefem Semerádem, Jaroslawem Szejou či domácím matadorem Marcelem Tučkem za volanty. Nejdramatičtější bitvy nicméně očekáváme od soubojů „dvoukolek“. Pořád ještě není rozhodnuto především o šampiónovi této velmi sledované kategorie, a tak se do Klatov přihlásila téměř kompletní domácí špička v čele s Egonem Smékalem, Patrikem Rujbrem či Ondřejem Bisahou. I přes proklamace o vynechání klatovské soutěže evidujeme také přihlášku Martina Rady, jenž bude soupeřit s Václavem Stejskalem mladším o titul ve třídě 8. Na startu by se po delší odmlce měly objevit také oba vozy Porsche 997 (třídy 4), atraktivita je předem zaručena i od dvou BMW M3 či od dámské posádky Holická – Římalová. Vpravdě vynikající konkurence se sejde i v Poháru pořadatele, vyhrazeném historickým a pohárovým vozům. Mnohé z nich jistě předvedou široké smyky, obdobně jako účastníci Rally Legend, kteří se navíc nemusejí zatěžovat úvahami o riziku časových ztrát – vždyť pojedou jen pro radost.

Ještě jednou zopakujme, že uzávěrka přihlášek pro Rally Klatovy 2015 vyprší dnes o půlnoci, vlastní soutěž se uskuteční příští víkend, tedy 2.-3.10.2015.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!