25. 9. 2015 09:40 − 2030× − 0

Štolfa: Jesenícké erzety měly svůj specifický charakter

Předposlední soutěž letošní Rally sprint série se odehrála při 9. ročníku Rally Jeseníky.

Předposlední soutěž letošní Rally sprint série se odehrála při 9. ročníku Rally Jeseníky. Trať měřila 338 kilometrů, z toho osm erzet třiasedmdesát. Je už všeobecně známo, že absolutními vítězi se stali Roman Odložilík s Martinem Turečkem na Fordu Fiesta R5. Výborný výsledek vybojovala zkušená posádka Jindřich Štolfa – Zdeněk Hawel s vozem Škoda 130 RS. Přestože letos nestartují ve všech soutěžích, mají na svém kontě už řadu úspěšných startů. Před šternberskou soutěží se blýskli s vozem Škoda 130 L na osmém ročníku Barum Star Historic rally, v níž se v měřené části představily historické soutěžní vozy a další se zúčastnily Rally legend.

V měřené části odstartovalo dvaadvacet vozů, z nichž čtrnáct nakonec spatřilo cíl. Štolfa s Hawlem bojovali po celou soutěž zejména s posádkou vozu Porsche 911 S Petrásek – Slezák a nakonec je o necelých deset sekund udolala. Obsadili skvělé celkové šesté místo a třetí ve třídě HA/1. „Jinak precizně připravané auto trochu trucovalo při výjezdech z prudších zatáček. To se projevilo zejména na městské erzetě a na Pindule, což musel Jindra nahrazovat stoprocentním nasazením,“ hodnotil start ve Zlíně Zdeněk Hawel. „Já na Barumce nestartoval od roku 2000 a byl jsem překvapen neuvěřitelnou diváckou účastí, krásnými erzetami a kvalitní organizací.“

Ve Šternberku přijela posádka Jindřich Štolfa – Zdeněk Hawel na cílovou rampu jako devětatřicátá absolutně, 23. v hodnocení Rally Sprint Série a hlavně jako vítězná posádka třídy 17. „Povedlo se nám to, týmu se podařilo kvalitně připravit závodní vůz. Po nočním dešti bylo trochu problematické zvolit zejména pro ranní sekci ty správné gumy a myslím, že i tady jsme se trefili,“ dodává skromně Jindřich Štolfa. „Erzety byly velice pěkné, mají tady v Jeseníkách svůj specifický charakter a na rozdíl od jiných soutěží mi tady nevadily retardéry, které byly postaveny velice citlivě. Jelo se nahoru, dolů. Moc se mi to líbilo,“ sděluje dál své dojmy z úspěšné soutěže Štolfa.

K vítězství posádce pomohlo i odstoupení největších konkurentů Perníka s Votavou (Škoda 130 LR) pro závadu na motoru. Celou dobu se jich však drželi na dostřel. Ze čtyř startů v RSS podkrkonošská posádka třikrát vyhrála a po Jeseníkách drží první místo ve třídě. „Protože chceme kvůli týmu i sponzorům uspět, pojedeme závěrečnou soutěž ve Vsetíně také trochu takticky, to však neznamená, že pomalu.Chceme se především opět hezky svézt,“ zmiňuje se o závěrečné rally Jindřich Štolfa.

Dvojici Jindřich Štolfa – Zdeněk Hawel čeká v letošní sezóně závěrečná Rally Vsetín. „Z dosavadních výsledků máme velkou radost. Přál bych i ostatním posádkám, aby se soutěžemi především bavily a těšily jako my. Děkujeme za přízeň našim partnerům Autodílna Juřena Kojetín, EKOFLORA Liberec s.r.o., K2 Rally- stavba závodních vozů, Sběrné suroviny Straky – výkup katalyzátorů, SEGOT CZ a.s. – generální opravy obráběcích strojů, AUTO POOL, a.s., , doplňuje spolujezdec.“

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!