Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
26. 9. 2015 10:16 − 2038× − 0

Udržení druhé příčky ve značkách hlavním cílem

Hyundai motorsport má pro Korsickou rally jasný cíl, udržet svou druhou příčku v hodnocení konstruktérů.

Do konce letošní sezóny mistrovství světa zbývají poslední tři podniky a za již jistým vítězným Volkswagenem probíhá tvrdý boj o místo vícemistra v hodnocení konstruktérů. V této chvíli drží druhou příčku Hyundai motorsport se 177 body, ale pouhých 13 bodů nazpět je Citroen, který jistě nebude chtít boj o druhou příčku vzdát. A v problémy soupeřů, pokud by chtěl výše, pak bude muset doufat čtvrtý M-Sport, který má nyní 148 bodů, což jej také ještě úplně nevyřazuje ze hry o pozice na konstruktérských stupních vítězů. Nejbližším podnikem MS je pak Tour de Corse, která je jedním ze dvou zbývajících asfaltů v sezóně.

"Budeme se snažit vybojovat co nejvíce bodů s cílem udržení si druhé příčky v hodnocení značek," nastiňuje jednoznačný plán svého týmu Michel Nandan. A na Tour de Corse pak nasadí korejský tým se sídlem v Německu rovnou čtveřici jezdců, aby zvýšil šanci, že o body obere soupeře. Stane se tak potřetí v letošním roce, protože jinak Hyundai nasazuje trojlístek Thierry Neuville, Dani Sordo a Hayden Paddon, čtvrtým do party pak bude Kevin Abbring.

"Opět nasazujeme čtyři vozy, když náš testovací jezdec Kevin Abbring doplní Thierryho, Daniho a Haydena. Se soutěží má zkušenosti, loni zde byl třetí při soutěži Mistrovství Evropy. A Dani i Thierry zde dokázali v minulosti již vyhrát, znají charakter místních cest, takže by pro ně mělo být snadné se přizpůsobit rychlostním zkouškám a bylo by dobré je vidět konkurenceschopné," uzavírá Michel Nandan. A právě Dani Sordo je jedním z mála jezdců, kteří Korsiku pamatují i v dobách jejího předchozího učinkování v MS, když zde dvakrát dojel na třetím místě s Citroenem.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!