Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
1. 10. 2015 19:28 − 3493× − 4

Robert Kubica: Zítra to bude velká výzva

Polský jezdec začal Tour de Corse nejlépe jak mohl, když vyhrál shakedown o osm desetin před Krisem Meekem.

Shakedown dnes zahájil Tour de Corse, na programu je v tomto roce její již 58. ročník, který po sedmi letech přivádí zpět na středomořský ostrov mistrovství světa, které se zde naposledy jelo v roce 2008. A poněkud překvapivě byl nejrychlejším mužem testovací rychlostní zkoušky Robert Kubica, který letos zažívá naprosto nepovedenou sezónu, když zatím dojel pouze dvakrát na bodech – doma v Polsku a v Portugalsku, kde debutoval s nejnovější evolucí Fiesty. Je proto jasné, že na Korsice bude usilovat o to, aby tuto nelichotivou bilanci dále nerozšiřoval a naopak si přivezl nějaký pěkný výsledek.


Foto: Facebook Tour de Corse

"Pokud by měly zítra přijít silné deště, tak na tomto typu pneumatik bude velkou výzvou zůstat vůbec na cestě," říká k 1. etapě, pro níž jsou srážky předpovídány, Robert Kubica, který na své Fiestě RS WRC obouvá italské pneumatiky Pirelli. "Je jednoduché dostat s autem aquaplaning a pak už jste jenom pasažér. Tato soutěž a hlavně zítřek bude velká výzva," dodává Polák. Ten, alespoň soudě dle shakedownu, dokázal navázat na formu s níž jel v loňském roce Francouzské rally, která se však konala v Alsasku a kde Kubica havaroval na poslední zkoušce ze 4. místa.

Na jeho výkonu na shakedownu se mohl pozitivně podepsat i test, který na Korsice Polák absolvoval před dvěma týdny a také to, že vynechal Australskou rally právě za účelem příprav na Rally 10 000 zatáček, jak je Tour de Corse přezdívána. "Dva týdny zpět jsme zde testovali. Vše bylo v pohodě a další krátký test jsme udělali v tomto týdnu v Itálii před tím, než jsme jeli sem. Ale testy byly za úplně odlišných podmínek. Zkoušky zde na Korsice jsou hodně náročné a teď se k tomu přidává počasí… Na této rally si musíte věřit, ale zítra může být těžké nějakou jistotu získat," uzavírá v předvečer první korsické etapy Robert Kubica.

Komentářů celkem: 4
1. 10. 2015 21:26
0 0
To bude válenice.....
1. 10. 2015 21:56
0 0
Voči di doprdele, jo? To snad bude pěknej výsledek, snad.....smajlík
1. 10. 2015 22:33
0 0
shifty, příště to zkus prosím bez těch prdelí. Ale jinak se s tvým komentem ztotožňuju, jednou to Robertovi musí vyjít a tady se jede jenom devět zkoušek, tož kdy jindy, než teď smajlík
2. 10. 2015 06:56
0 0
Shifty měl dobrý nástup svého komentáře. Nedokáži si tipnout jeho umístění, snad nebude přemotivován a mohl by zajet dobrý výsledek.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!