Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
4. 10. 2015 19:05 − 3065× − 0

Elfyn Evans bojoval na Korsice o vítězství

Mladý Welšan Elfyn Evans jede s Fiestou WRC druhým rokem a na Tour de Corse byl po prvním dni ve vedení.

Velmi povedenou soutěž má za sebou pilot M-Sportu Elfyn Evans, jelikož na Tour de Corse dokončil na druhé příčce, což pro mladého welšského pilota znamená vylepšení dosavadního maxima v MS, kterým byla třetí příčka z Rally Argentina, kde na stupních vítězů doplnil duo Citroenů. Na Korsice se naopak vklínil mezi dvojici Volkswagenů, když jediným na koho nestačil byl Jari-Mati Latvala a druhou příčku pak Evans těsně uhájil před mohutně finišujícím Andreasem Mikkelsenem. Jelikož Tour de Corse byla soutěží několika zkoušek a jela se ve velmi obtížných povětrnostních podmínkách, stačil Welšanovi jeden nejrychlejší čas – RZ3, kde všem soupeřům naděloval po desítkách sekund a z toho náskoku pak dokázal těžit po celý zbytek rally.

"Myslím, že je fér říct, že to byl pořádný týden pro celý welšský sport. Velmi dobře se dařilo našemu rugby týmu a pak můj výsledek na Korsice. Je to skvělý úspěch a opravdu doufám, že jsou na nás doma hrdí," připomíná Elfyn Evans kromě svého výsledku úspěšné tažení welšských rugbystů světovým šampionátem, kterým zatím prochází bez porážky. "Je bez debat, že výsledkem jsme potěšení. Být zde poprvé v kariéře a pokud vezmeme v úvahu panující podmínky, nikdy bych si nedokázal představit, že budeme v rally vést s takovým náskokem."

"Bylo to přinejmenším příjemné překvapení a jsem hrdý, že se nám povedlo si odsud odvézt tak dobrý výsledek, protože celý tým si jej opravdu zasloužil. Od Německé rally jsme udělali pořádný kus práce a je skvělé vidět, že se nám to vyplatilo," hodnotí dále Tour de Corse Elfyn Evans a dodává, "velké poděkování patří týmu a také našim špionům, kteří po celý víkend fungovali naprosto fantasticky. Díky patří také všem, kteří nám po celý víkend posílali zprávy a podporovali nás. Zatím jsem je ještě všechny nepřečetl, ale určitě si do Španělské rally najdu čas."

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!