6. 10. 2015 07:37 − 1354× − 0

Kavkazský závěr ruského mistrovství

Šest doposud odjetých podniků ruského mistrovství poznalo hned pět rozdílných vítězů.

Šest doposud odjetých podniků ruského mistrovství poznalo hned pět rozdílných vítězů. Až při předposlední soutěži získal jeden z nich druhé vítězství a stal se jím Sergey Uspenskiy. Se svým Subaru WRX Sti zvítězil v zimních podmínkách i na letní šotolině a do závěrečné fáze mistrovství vstupoval jako druhý nejlepší. K případnému zisku titulu potřeboval překonat jezdce Mitsubishi Lancer EVO IX Vadima Makarova, jenž měl před startem Rally Predgoriya Kavkaza k dobru dvacet bodů. Za touto dvojicí bojující o titul se měl odehrát další strhující souboj, a sice čtyřboj o třetí místo. Nejlépe do něho vstoupil další jezdec s Lancerem EVO IX Oleg Toporov. Ten nejen, že do rally nastupoval s bodovým náskokem na své pronásledovatele, ale ještě po první etapě vévodil výsledkům. Bohužel už ve druhé nedělní zkoušce kvůli potížím s elektronikou odstoupil.

Na druhé místo to vyneslo jednoho z Toporovových soupeřů Grigoriye Tregubova. Na vítězství v závěrečné rally nedosáhnul, ovšem druhé místo mu stačilo k posunu před Toporova v konečném pořadí šampionátu. Sergey Geraschenko s Mitsubishi Lancer EVO IX na Tregubova na rychlostních zkouškách v Krasnodarsku nestačil a do cíle dojel s odstupem necelé půlminuty třetí. Za výsledky se tentokrát rozdávaly body vynásobené koeficientem 1,5 a to Geraschenkovi stačilo k posunu na finální třetí místo v mistrovství. Uspenskiy do boje o titul nenastoupil zrovna nejlépe, když při testování rozbil své WRX ve variantě R4 a do rally musel jít s „enkovou“ náhradou. Po první etapě mu patřila až šestá příčka s dvouminutovým odstupem a to na titul rozhodně nestačilo. Definitivní stopku ambicím pilota Subaru na titul vystavila porucha zavěšení v druhém nedělním testu. Pro druhý letošní triumf si do cíle dojel Makarov a na cílové rampě mohl slavit dvojnásob, když se zároveň stal letošním ruským mistrem.

Výsledky soutěže ruského šampionátu

Konečný stav šampionátu: 1. Makarov 280, 2. Uspenskiy 204, 3. Geraschenko 182, 4. Tregubov 175, 5. Toporov 163, 6. Tambovstev 156

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!