Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
10. 10. 2015 17:56 − 2264× − 0

Lambros Athanassoulas po šesti letech se škodovkou

Vítěz PWRC Rally Acropolis 2009 se na domácí soutěži Rally Acropolis posadil za volant Fabie R5.

Řecký jezdec Lambros Athanassoulas se v posledních letech z tratí rychlostních zkoušek poněkud vytratil, ale letos je zpět při Rally Acropolis, na jejíž start se postaví po jednoleté pauze. Právě nejvýznamnější řecká rally se od roku 2006 stala v podstatě jediným místem, kde bylo jezdce vidět, protože po té, co v roce 2006 dojel pátý ve Ford Fiesta Sporting Trophy jeho startů rapidně ubylo. Domácí soutěž MS si však ujít nenechával a v roce 2009 si připsal doposud nejlepší výsledek, když s Fabií S2000 vybojoval osmé místo celkově a vítězství v PWRC. Toto umístění nevylepšil ani o dva roky později, kdy soutěž absolvoval s Fiestou WRC.


Foto: Facebook FIA ERC

Protože se na Rally Acropolis vrací po roční pauze, zamýšlí se Lambros Athanassoulas nad tratí soutěže. "Je hodně kompaktní a je výzvou pro jezdce a týmy, dokonce i pro diváky. Soutěž je o den kratší, než bývá obvyklé, což dává týmům více času na cestu a přípravu na rally, je to dobrý pokus a myslím, že pro příští rok by mohlo být dobré pokračovat v podobném duchu," říká Řek k letošnímu harmonogramu soutěže.

Dále pak jezdec přemýšlí nad tím, jak na tom bude oproti konkurenci, když on v posledních letech seděl za volantem soutěžního vozu velmi sporadicky. "Nejsem blázen. Vím, že tito kluci jsou super-rychlí, jedou téměř každý týden a můžete o nich říct, že jsou profesionálními jezdci se dvěma či třemi lety zkušeností s jejich auty. Očekával jsem, že bych mohl být maximálně čtvrtý nejrychlejší v kvalifikaci a to se nám povedlo. Moc jsme netlačili, sice jsme nejeli ani pomalu, ale ani nešli do rizika, protože se stále učíme s autem. Je hodně těžké jen tak sednout do auta – nové R5 a hned být rychlý. Takže se budeme snažit přizpůsobit naši rychlost tomu, abychom byli trochu blízko jezdcům ERC a uvidíme," dodává Lambros Athanassoulas.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!