Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
11. 10. 2015 18:00 − 3159× − 2

Kajetan Kajetanowicz je novým mistrem Evropy

Vítězství na Rally Acropolis zajistilo Polákovi dostatek bodů k tomu, aby jej už letos nikdo nepředstihl v ERC.

Loňský rok byl prvním, kdy se Kajetan Kajetanowicz, několikanásobný mistr Polska, vydal vstříc své první kompletní mezinárodní sezóně a za volantem Fordu Fiesta R5 v barvách Lotos Rally Teamu obsadil v konečném účtování čtvrtou příčku v ME. Ačkoliv neměl se soutěžemi zkušenosti, patřil vždy k nejrychlejším a proto byl před letošním rokem pasován na jednoho z největších favoritů na titul. A to nakonec potvrdil, když si vítězstvím na Rally Acropolis připsal dostatek bodů k tomu, aby již nemohl být předstižen a mohl tak začít slavit titul kontinentálního šampiona. Před ním se to povedlo pouze dvěma jeho krajanům – Sobiesławu Zasadovi a Krzysztofu Hołowczycovi. Když navíc nahlédneme na Kajtovy letošní výsledky, ani jednou neopustil pódium absolutní klasifikace ve všech podnicích, kde dokončil a jediným nedokončeným startem je Rally Liepaja, kde ulomil kolo.


Foto: Kajetan Kajetanowicz – press office

"Díky slzám štěstí v očích členů našeho týmu jsem si uvědomil, že stojí za to žít a tvrdě pracovat pro chvíle jako je tahle. Dnešek je fantastický, jeden z nejnáročnějších v mém životě, ale stejně tak si jsem jistý, že je i jedním z těch nejkrásnějších," říká Kajetan Kajetanowicz ke svému dnešnímu zisku titulu kontinentálního šampiona. "Nejspíš bude muset ještě několik dlouhých dnů uběhnout, než si plně uvědomím, čeho jsem spolu s celým Lotos Rally Teamem dosáhl. Jak si asi můžete představit, vyhrát evropský šampionát po vítězství na Rally Acropolis je naprosto úžasné."

"Chvěje se mi hlas, protože v této chvíli myslím na své rodiče, kteří ve mě vždycky věřili, byli a jsou se mnou. Chce to obrovské odhodlání, hektolitry potu a slz ke splnění takového snu, ale je také důležité mít okolo sebe skupinu těch správných a zapálených lidí. To je důvod, proč teď, slavíce tento úspěch, chci poděkovat každému, kdo nepochyboval, že tohoto dokážeme dosáhnout a podporoval nás na mnoha, také velmi těžkých, zkouškách naší cesty k zisku titulu mistrů Evropy," posílá Kajetan Kajetanowicz poděkování všem, kteří mu na jeho cestě k titulu věřili.

Komentářů celkem: 2
11. 10. 2015 18:451
0 0
Ten titul si právem zaslouží v letošní sezoně byl spolehlivý. Přeji mu to a gratuluji!
11. 10. 2015 20:492
0 0
Kopejda by mu konkuroval..gratulace.....smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!