VI. Rallye Berounka Revival

Již o tomto víkendu se uskuteční 6. ročník sportovně společenské akce Rallye Berounka revival.

Již o tomto víkendu se uskuteční 6. ročník sportovně společenské akce Rallye Berounka revival. Setkání legend našeho motoristického sportu, bývalých i současných závodníků a příznivců historických závodních a sportovních automobilů proběhne podle už zažitého formátu.

Místem startu a cíle bude opět učiliště v Radotíně, kde se posádky sejdou v sobotu ráno k přejímkám, rozpravě a první posádka, se startovním číslem jedna je to Václav Blahna se synem Jakubem, bohužel z důvodů pracovní vytíženosti, se až v sobotu ráno ukáže, zda skutečně odstartují, když ne, tak posádka st. č. 2, Pavel Šofr, tentokrát navigován synem Michalem, odstartují v 9 hodin podle itineráře na revivalovou trasu. V minutových intervalech za nimi další ze 130 přihlášených posádek. Je pravidlem, že v revivalu je první část startovního pořadí vyhrazena pro závodníky aktivní do r. 1989 a tentokrát tato skupina končí číslem 73!

Sportovní část revivalu tvoří kromě jízdy podle itineráře za dodržování dopravních předpisů i měřené uzavřené úseky tzv. Show sections. Jakkoliv je revival především akce pro účastníky a skromný pořadatelský tým nemůže zajišťovat takový servis, na jaký jsou fandové zvyklí z velkých závodů, s kterými se tato klubová akce nemůže vyrovnávat, přesto se najde dost fandů, kteří si nenechají tento zážitek ujít na vlastní oči. Organizátoři i samotní účastníci mají ze zájmu veřejnosti radost, ale všichni musí mít na paměti bezpečnost všech účastníků i diváků. Z důvodů organizačních a bezpečnosti jsou veřejnosti nepřístupné Show sections v Kožlí a Lašovicích. Prosím, respektujte toto rozhodnutí, není samoúčelné. Přítomnost diváků zde by znamenala zrušení těchto Show section i do budoucna.

Ideální pro sledování revivalu budou v sobotu Show sections na letišti u Tchořovic, kde bude vytyčen čtyřkilometrový okruh a již klasický motokárový okruh v Písku- Hradišti.

Časy prvního startujícího jsou:

SS 01 Letiště Tchořovice I. 10:43

SS 04 Letiště Tchořovice II. 13:56

SS 02 Písek motokáry I. 11:55

SS 05 Písek motokáry II. 15:00

V neděli jsou příznivci revivalu zváni do Sedlčan, kde se v kotlině uskuteční poslední měřený úsek revivalu.

SS 08 Rallycross Arena 10.34

Do cíle v Radotíně by měla první posádka dojet v neděli ve 12:30.

Startovní listina je nabitá známými jmény našich úspěšných a ve své době populárních závodníků, kteří i dnes dokáží na měřených úsecích potěšit oko fanouška. Není možné vyjmenovat všechny, ale startovní listina VI. RBR je zde, v sekci vše o rallye najdou zájemci i další informace k akci.

Všichni, kdo se přijdou na legendy našeho motoristického sportu, na zajímavou podívanou, jsou srdečně zváni, ale neměli by při sledování dění na trati zapomínat na zdravý rozum, bezpodmínečně se řídit pokyny organizátorů a být ohleduplní k okolní přírodě. Každý si musí uvědomit, že je u trati dobrovolně a na vlastní odpovědnost a nebezpečí.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!