Jiří Šteg - eWRC.cz
22. 10. 2015 10:06 − 6812× − 2

Kubica naznačuje pro rok 2016 změny

S blížícím se koncem letošní sezony se otázka jeho dalšího působení v rally resp. motorsportu opět vynořuje.

Nejen letošní výsledky Roberta Kubicy v rally jsou z čistě výsledkového pohledu zklamáním. Pro něj, ale velmi pravděpodobně i pro sponzory a do jisté míry i pro jeho fanoušky. Ti si mohou alespoň užívat jeho dravého a atraktivního stylu, kdy jede prakticky permanentě „za hranou“. Výsledkem jsou však často poměrně velké havárie i banální výpadky a ztráty bez rozsáhlých poruch karosérií. Po dvou letech v továrních resp. polotovárních vozech se Kubica pokusil restrukturalizovat své angažmá ve WRC založením vlastního týmu, ale ani tato změna nepřinesla posun ve výsledcích a na některých podnicích byly zjevné i rozpory uvnitř týmu, který zřejmě nefungoval podle jeho představ. Kubicova výkonnost je pochopitelně limitována následky zranění pravé ruky, které se ukazuje jako velký handicap pro rally a zároveň mu pravděpodobně brání k návratu na okruhy v některé z vyšších kategorií. V roce 2013 například testoval Mercedes pro DTM, ale po vyhodnocení testu zůstal u rally.

S blížícím se koncem letošní sezony se otázka jeho dalšího působení v rally resp. motorsportu opět vynořuje. Před časem probleskla zpráva, že uvažuje o návratu do WRC2, spekuluje se o kombinaci okruhového závodění a WRC i o ukončení kariéry, jakkoliv je to pro nás fanoušky těžko představitelné. On sám se však zřejmě ještě definitivně nerozhodl a vpředvečer Španělské rally pouze naznačil, jakým směrem uvažuje.

„Nevím ještě přesně, čemu se budu věnovat, nějaké záměry mám. Byl bych ovšem překvapen, kdyby to byla plnocenná WRC sezona. Nevím zdali se vůbec WRC zúčastním nebo ne, v každém případě bude mít jinou podobu. Moje mentalita se trochu změnila. Když jsem se před třemi lety po nehodě vrátil, hledal jsem novou výzvu. A rally byla velkou výzvou. Příští rok bude čas věnovat se něčemu jinému, možná skončit s některými jinými věcmi a možná také s rally.“

Komentářů celkem: 2
22. 10. 2015 11:21 Upraveno 11:21
0 0
Rally je prostě strašně těžká. Přesvědčil se o tom jak Rossi, tak Raikonnen a Kubica. Holt je to tak, Robertovi jsem fakt věřil, ale chápu, že pokud to prostě líp nejde(líp a bez chyb), tak že je už frustrovaný. Mě by stačilo, kdyby jel třeba asfalty v rally(+monte)a jinak ať si dělá za svoje co jen chce...za mě díky smajlík
23. 10. 2015 13:59
0 0
PRO "shifty" :
Perfektně, zcela správně a pravdivě napsáno ! Tuším, že to byl konkrétně Raikonnen, který před svým prvním startem v rally tenkráte všude hlásal jaká to bude "brnkačka" a že počítá, že dojede v TOP 5 ....a realita byla zcela jinde - katastrofa ! Jeho sebevědomí hraničilo s hloupostí malého kluka !
Roberta Kubici je mi líto...dle mne je talent a obrovský - dokazovaly to časy ze spousty RZ...škoda, že ten talent nešel skloubit s trpělivostí a dojížděním závodů do konce. Za mne také díky.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!