Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
22. 10. 2015 15:05 − 2979× − 2

Neuville věří, že mu welšská suspendace pomůže

Belgický jezdec se v poslední době potýká s formou a věří, že pro něj Wales rally bez tlaku na výsledek bude prospěšná.

Letošek si Thierry Neuville za rámeček opravdu nedá, po Švédské rally, kde až do posledních metrů bojoval o vítězství, se mu přestalo tolik dařit a vyvrcholením jeho trápení bylo rozhodnutí týmu o tom, že Belgičan pojede na posledním podniku letošního MS až jako trojka, když si prohodí místo v A týmu s Haydenem Paddonem, který druhou půlku roku předvádí velmi zajímavé výkony. Nedávno se navíc ještě objevily spekulace o rošádě Thierryho Neuvilla za Krise Meeka a proto se server wrc.com v Katalánsku belgického jezdce zeptal na to, co si myslí o své suspendaci do B týmu a co očekává od dalšího roku.

"Nikdy jsem nečekal, že bych se mohl do takovéto situace dostat, být přesunut z A týmu do B týmu, ale společně s týmem si myslím, že mi to pomůže dostat se z mojí současné špatné situace," říká k jezdecké výměně Thierry Neuville a pokračuje, "je to jako kdybychom dostali jízdu zadarmo, rally bez tlaku, kde se můžeme snažit se bavit a získat zpět úsměvy, se kterými jsme dřív soutěže jezdili. Je to příležitost získat zpět pořádnou jistotu a dobrý pocit před tím, než zahájíme nový rok s novým autem."

Thierry Neuville se dále zamýšlí nad důvody, které mohou být za jeho poklesem formy, kterou od zmiňované Švédské rally prodělává. "Svůj talent jsem neztratil a vím, že jsem stále rychlý, ale poslední dva roky pro mě byly těžké. Očekával jsem, že rok 2014 bude hodně obtížný a rok 2015 se ukázat být obtížným taktéž. Volkswagen pokročil vpřed se svým novým autem a my jsme také očekávali nasazení nového vozu, ale to se nestalo. Očekávání byla možná příliš vysoká. Tím jsem byl lehce narušený a od té doby se mi nepodařilo přivést zpět toho pravého Thierryho Neuvilla."

"V posledních měsících jsem byl docela negativistický směrem k týmu, autu a také sobě, ale zjistil jsem, že to není ta správná cesta," hodnotí Thierry Neuville svůj přístup v nedávné době a věří, že se věci postupně obrátí opačným směrem, "teď jsem hodně pozitivně naladěn a věci vypadají dobře. S týmem jsme vedli dobré rozhovory. Jsme připravení začít pracovat opět tím správným směrem," dodává již optimisticky naladěný Belgičan.

Komentářů celkem: 2
22. 10. 2015 20:571
0 0
Tak je to celkem srozumitelné. Pro rok 2015 každý výrobce avizoval velké změny na autech-VW nové POLO-splnil, Citroen-velké úpravy-taky průběžně plnil, M-Sport-taky. Hyundai sliboval nové auto-jel se starým- úpravy tam byly-jestli dostatek, je otázkou. To asi na náladě Thierrimu nepřidalo. Nové auto se pořád oddalovalo-teď teda snad od nového roku. Na další rok by mělo být zase úplně nové auto podle nových předpisů. Napjatá(?) situace... Pro kluka, co byl před dvěma lety pasovaný na největšího Ogierova konkurenta. Jeho kámoš Mikkelsen si lebedí v dobře fungujícím VW-ještě si pamatuju, jak Thierrimu od srdce gratuloval loni "doma" v Německu. To jeho rozčarování... a negativizmus ke všemu je pochopitelné. A do toho přijde "nějaký" Paddon, drapsne příležitost za pačesy, šlape na plynový pedál jak bez pudu sebezáchovy... a ono to celkem i jde. Někdo by se v tu chvíli složil úplně, někoho to může znovu nakopnout. Záleží hodně i na týmu, jak bude všechno stíhat. Hyundai do toho vletěl hodně sympaticky. Se zcela odlišnou strategiií(do značné míry vynucenou okolnostmi) a zdálo se, že bude skutečnou štikou v rybníce. To "kouzlo" letos trochu vyčpělo, ale doufejme, že znovu chytnou dech a zase jim to pošlape.
22. 10. 2015 23:242
0 0
souhlas...jen i letosni spec stare I20 celkem jede a sbira byt dilci uspechy, na to ze ostatni jsou mozna technicky ve predu. Dle meho soudu by ani nebylo dobre delat nejake rosady. Thierry je mozna zklamany, ale prestup by nic nevyresil. Byl by to jen utek od problemu, ktery ma v sobe. Nejprve to musi vyresit u hyundai...a pak je mozno se rozhlizet. kdyby bylo auto srot jako accent wrc, pak by to smysl melo. ted se musi sebrat a zacit makat, paddon ukazal ze bez tlaku se i s timdle daji zajet zajimave casy. proste neuville jen usnul na pocitu a videl se uz v novem aute...tak hodne stesi thierry
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!