Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
25. 10. 2015 22:30 − 11318× − 45

Sébastien Ogier: Byla to docela hloupá chyba

Sébastien Ogier měl dnes v Katalánsku získat další vítězství, chyba na PowerStage jej však vyřadila z rally.

Letos již trojnásobný mistr světa Sébastien Ogier si dnes na Katalánské rally jel pro třetí vítězství na této soutěži v řadě. Zkoušku před koncem měl na čele pohodlný náskok 50 sekund na týmového kolegu Andrease Mikkelsena a jediné, co mu zbývalo, bylo dojet posledních 12 kilometrů PowerStage a radovat se z vítězství. Avšak Francouz chyboval a svůj vůz poslal do svodidel, čímž se těsně před koncem vyřadil ze hry. Do té doby se mu dařilo, od RZ9 byl na čele, druhý den ráno přišel o nejbližšího pronásledovatele Jari-Mati Latvalu, jenž udělal defekt a postupně navyšoval svůj náskok. Ale PowerStage přinesla jiný konec a stejně jako na Korsice byl i v Katalánsku Ogier bez bodů za celkové umístění. Ale nutno uznat, že plánovat umí dobře, oba tyto výsledky přišly až poté, co získat svůj letošní titul.

A co ke konci v Katalánské rally říká sám jezdec? "Byla to dlouhá levá zatáčka dělící se na dvě části. Ráno při prvním průjezdu jsem si upravoval rozpis, protože výjezd ze zatáčky byl rychlejší, než jsme si původně napsali. Problém byl také v tom, že jsem do zatáčky přijel rychleji než v prvním průjezdu. Auto šlo šířeji, možná tak deset centimetrů mimo stopu a svodidla nás zastavila," vysvětluje příčiny svého odstoupení nedaleko od cíle Sébastien Ogier.

"Byla to docela hloupá chyba, protože soutěž jsme pohodlně vedli. Celý den jsme si hlídali naše tempo a chtěl jsem si užít tím, že na to na PowerStage pořádně šlápnu. Šel jsem do toho a nevyšlo to. Beru na sebe plnou odpovědnost za nehodu a následky, které naštěstí nebyly nijak vážné. Hlavní věc je, že Julien i já jsme v pořádku, odešli jsme nezranění. Rád bych poděkoval všem zdravotníkům v nemocnici, kteří se o mě starali," doplňuje ještě Seb Ogier ke konci v soutěži a zakončuje kajícně, "omlouvám se Volkswagenu, tým opět odvedl skvělou práci. Je pro mě důležité vědět, že tým nicméně získal excelentní výsledek díky double mých týmových kolegů."

Komentářů celkem: 45
28. 10. 2015 01:2241
0 0
novej...otazka byla polozena. cemu nerozumite ze pisete ''???'' na moji reakci vysla vase otazka pravde podobne minena na me...ja se tudiz take ptam, znovu jake podniky za sedm let...kdyz vy pisete co treba se podivat mimo francii.
28. 10. 2015 06:0542
0 0
moje účast na světových soutěžích nijak nesouvisí s rozdílem v Ogierově divácké podpoře na soutěžích poblíž Francie a na těch vzdálenějších
28. 10. 2015 08:5143
0 0
vase ucast samozrejme neovlivni podporu at positivniho razu ci negativniho. jenn by jste mohl videt jakou oblibu se skutecne tesi posadka ogier ingrassia. jen pro informaci, , tu nesnasenlivost a skodolibost pestujeme asi v CR ve velkem
28. 10. 2015 09:4344
0 0
Pánové musíme si přiznat,že Ogier je momentálně nejrychlejší ve startovním poli,ale chybku může udělat každý i ten nejlepší.To jak se vyjadřuje a chová,tak s tím už nic nenaděláme.Taky ho nemusím,ale líbí se mi na něm jak chce pořád vyhrávat ikdyž vede o minutu před poslední RZ.Stačí to jenom projed,ale on to tam napálí hop nebo tropsmajlík.Uvidíme příští rok jak to riskování mu bude vycházet,když na něj teda alespoň doufám tlačit nový Huindaje,Jari Matti a další.Ale nejvíce se těším na rok 2017.smajlík.To bude střelbasmajlík
28. 10. 2015 23:3945
0 0
Předem se omlouvám se za malé odbočení od tématu ( no, ono všechno souvisí se vším), ale na stránkách eWRC nikde nevidím obvyklou tiskovku Škody motorsport po odjeté soutěži. U sousedů tiskovky ŠM po Katalánské raly jsou a tak doufám, že ze strany ŠM jde pouze o opominutí a ne o bojkot eWRC?
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!