27. 10. 2015 17:21 − 3712× − 0

V. Černín a K. Kupec – nejlepší AČR Rally Talenti

Velké finále AČR Rally Talent, které se uskutečnilo na Autodromu Sosnová 23. a 24. října, má dva finalisty.

Na konci uplynulého týdne 23. a 24. října 2015 proběhlo na autodromu Sosnová velké finále soutěže Rally Talent 2016, kterou na začátku tohoto roku vyhlásil Autoklub České republiky. Vybraných 12 finalistů změřilo své síly v teoretických i praktických disciplínách. Odborná porota v čele s Václavem Pechem vybrala 2 nejlepší – Václava Černína a Karla Kupce. Absolutní výherce bude oznámen dne 6. listopadu 2015 v Brně při příležitosti Vyhlášení mistrů a vítězů v rally České republiky za rok 2015. Výherce pak absolvuje rally sezónu 2016 v RSS s vozem kategorie R2.

„Rally Talent si od samého začátku projektu kladl za cíl najít nové talentované jezdce, kteří by důstojně reprezentovali Českou republiku. Šlo nám o to najít toho nejkomplexnějšího jezdce, ale i reprezentativní osobnost a všestranného člověka, který bude v jakékoli situaci bez problémů čelit vypjatým situacím na závodištích i mediálnímu tlaku, který je na jezdce vyvíjen,“ říká Adam Eliáš, generální sekretář Autoklubu České Republiky.

Václav Pech, hlavní porotce této soutěže, dodává: „Do poslední chvíle nebylo nic rozhodnuto. V každé z disciplín exceloval jiný jezdec. Na základě časů z dvou měřených jízd jsme vybrali 5 jezdců. Čtyři z nich jsme zároveň měli nejlépe hodnocené z pátečního mediálního, marketingového a dovednostního bloku. Max Hönig v době finále bohužel nesplnil podmínky českého občanství. Nicméně jeho talent v kombinaci s mládím je velmi cenný a tak jsme se dohodli, že mu pomůžeme otevřít dveře alespoň v Německu. Se zbylými jezdci jsme měli pohovory o jejich představách o budoucnosti, o technice, návaznostech po skončení projektu Rally Talent a dalších bodech. Po těchto rozhovorech jednoznačně vyčnívali dva jezdci. Hodnotících kritérií byla celá řada a stejně jako v jiných talentových soutěžích není jediným faktorem samotný sportovní výkon. Vždy se hledá osobnost, kterou jsme našli.“

V celkovém hodnocení jednotlivých disciplín vyšli nejlépe výsledky dvěma jezdcům – Václavu Černíkovi a Karlovi Kupcovi. To, který z nich je absolutním vítězem, se rozhodli pořadatelé oznámit až 6. listopadu 2015 při Vyhlášení mistrů a vítězů v rally České republiky v Brně.

Pro více informací o projektu navštivte, prosím, uvedené oficiální webové stránky a sociální média – facebook, twitter a youtube. Další informace je možné získat také prostřednictvím e-mailu adresovaného na adresy rallytalent@autoklub.cz a rallystar@autoklub.cz.

Autor článku si nepřeje, aby byl článek komentován

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!