29. 10. 2015 16:11 − 2950× − 4

Dani Sordo "doma" třetí

Dani Sordo dokončil svoji domácí soutěž – Rally RACC Catalunya-Costa Daurada – na třetím místě.

Dani Sordo dokončil svoji domácí soutěž – Rally RACC Catalunya-Costa Daurada – na třetím místě. K tomu mu dopomohla chyba jistého letošního šampiona Sebastiena Ogiera na poslední rychlostní vložce závodu. Sordo získal do hodnocení značek slušné body, které pomohly udržet Hyundai v kontaktu s Citroenem před poslední soutěží roku. Před Wales Rally GB ztrácí na francouzskou značku čtyři body.

"Jsem hodně šťastný za tento výsledek i za náš výkon z tohoto víkendu. Tvrdě jsme bojovali o výsledek na stupních vítězů a vypadalo to, že se budeme muset spokojit se čtvrtým místem, což by bylo také skvělé umístění. Samozřejmě, nikdy není příjemné těžit z neštěstí druhých, ale být na stupních vítězů před španělskými fanoušky je prostě fantastické," radoval se Dani Sordo.

"Věděli jsme, že bude těžké proniknout do TOP3, ale nevzdali jsme to. Výsledek této rally ukazuje, že si nikdy nemůžete být ničím jisti až do samotného konce," dodal dvaatřicetiletý tovární jezdec Hyundai. Ten ve Španělsku zajel svůj druhý nejlepší výsledek s vozem Hyundai i20 WRC v MS.

Daniho Sorda i celý tým Hyundai čeká letos již pouze poslední soutěž světového šampionátu ve Velké Británii. Hlavním úkolem Sorda, i jeho nového parťáka v týmu 1 Paddona, bude přeskočit Citroen v hodnocení značek.

Komentářů celkem: 4
29. 10. 2015 18:401
0 0
mae, to "doma" je skrytý odkaz na katalánský nacionalismus a Sordův původ z Kantabrie? Chválím za geografické rozhledy smajlík
29. 10. 2015 19:062
0 0
Zdravím Tě na západ! smajlík smajlík
29. 10. 2015 20:153
0 0
Jenom bych opravil: ..... že se budeme spokojit .......

Kuře na západě a maevad na východě. Schacki byl v Japonsku a kdo z redakce ještě někam cestuje?smajlík
29. 10. 2015 21:224
0 0
To Daniho pódium znamená, že každý z desítky továrních jezdců ve WRC stál letos na bedně. Někdo častěji a víckrát, někdo jen jednou. Ale pro mě je to jasná známka toho, že se šampionát vyrovnává-jezdecky i strojově. A s tím, jak dostávají-třeba jen příležitostně-další mladí nadějní jezdci, se bude konkurence dál zvyšovat a pole vyrovnávat. A doufejme, že příchod Toyoty nepřiměje některý ze stávajících týmů, aby odešel. Nedávno se tady kritizoval Jean Todt, že neřekl nic nového v rozhovoru. Odpověděl na všechny otázky mu položené. Kdo z těch kritiků asi dokáže posoudit míru a náročnost různého vyjednávání, ústupků, diplomacie ad..., aby se dosáhlo nějaké společné kompromisní dohody.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!