Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
29. 10. 2015 19:19 − 1515× − 0

Jonathan Hirschi se v závěru roků vrací do ME

Jonathan Hirschi letos startoval hlavně ve WRC2, ale na domácím podniku se rozhodl vrátit zpět do ME.

Švýcarský jezdec Jonathan Hirschi se letos rozhodl více soustředit na automobilové soutěže a z převážně lokálních závodů ve Francii a ve švýcarském šampionátu se přesunul na mezinárodní scénu. Začal na Jaenner rally, kde se spíš než výsledkem zapsal do paměti diváků zoufalým blouděním po statku při snaze vrátit se na trať. Kontinentálnímu šampionátu zůstal věrný i v Lotyšsku, ale pak se přesunul do WRC2, kde se mu ze čtyř startů povedlo dokončit pouze jednou – na Korsice, kde byl 6. v klasifikaci WRC2 a při zbylých startech jej trápila technika. Teď se při Rallye du Valais vrací do ME a jistě bude chtít na nejprestižnější domácí soutěži zanechat dobrý dojem a případně i navázat na loňské čtvrté místo.

"Jo, loňský rok tu pro mě znamenal hodně dobrý výsledek, protože se nám tady dařilo výborně. Letošek je první rok, kdy se naplno věnuji soutěžím a tady jde o domácí podnik a normálně bychom se měli zlepšovat, ale bude to těžké, protože konkurence je opravdu velká a je tu hodně dobrých pilotů a aut a také soutěž samotná je zrádná kvůli svému počasí," říkal ke svému startu ještě před začátkem podniku Jonathan Hirschi a pokračuje, "uvidíme, hlavně v sobotu budeme muset trochu vyčkávat, protože je to dlouhý den s dlouhými vložkami a uvidíme."

Ačkoliv je Jonathan Hirschi bývalý okruhář, na Rallye du Valais startuje od roku 2011 již počtvrté, když absentoval jen v sezóně 2013. A jeho výsledky pak mají vzestupnou tendenci, když při premiéře s Cliem S1600 bral 8. místo, o rok později byl s P207 S2000 6. a loni pak skončil těsně pod stupni vítězů. Nabízí se tak otázka, zda-li dokáže pokračovat v nastoleném trendu i letos. "Rád bych, ale upřímně řečeno, jsem ještě docela mladý a nemám zatím tolik zkušeností, takže budu muset pokračovat v jejich získávání. Můj hlavní cíl je soutěž dokončit. Jistě, pojedeme rychle, ale ne absolutně naplno a uvidíme," uzavírá švýcarský jezdec.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!