Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
3. 11. 2015 14:42 − 2827× − 2

Povedený Vsetín i s kratším autem

Rally Vsetín zakončila letošní premiérový ročník rallysprint série a na startu nechybělo ani Clio R3T Rujbra a Krajči.

Polovina října je již tradičně vyhrazena pro konání závěrečného podniku malého mistráku, letos pod novým jménem rallysprint série, a na Valašsku se na Rally Vsetín sešla již tradičně silná konkurence. Pořadatelé si pro všechny připravili osm měřených testů, které kromě trojice známých úseků obsahovaly již nějakou dobu nevyužívaný úsek u obce Vidče nedaleko Rožnova p/Radhoštěm. Oproti předchozím rokům se letos počasí rozhodlo ukázat mírně odlišnou tvář a místo obvyklého sluníčka bylo zataženo, sychravo, některé úseky byly mokré a jiné naopak pokrývala hustá mlha. A vstříc soutěži a jejím 70 ostrým kilometrů se vydala i posádka Patrik Rujbr – Ondřej Krajča, která chtěla zabojovat o pěkný výsledek v posledním letošním ostrém podniku.

První zkouška se klukům nepovedla odjet podle představ, čas mimo TOP 10 v RSS asi nebyl to, co očekávali, ale na dalším testu už zabrali a třetí čas je posunul na páté místo. Po servisní pauze ve Vsetíně následovala druhá sekce sestávající ze čtyř testů a ty přinesly hned tři druhé nejrychlejší časy pokaždé za pozdějším vítězem Ondřejem Bisahou a tyto znamenaly, že po druhé sekci se brněnsko-vizovická posádka dostala na třetí příčku v RSS za dvojici Citroenů DS3 R3T. Toto si posádka držela i po RZ7, ale v konečné klasifikaci ji už nenajdeme, protože přišlo vyloučení.

"Vsetínská rally nabídla jako vždy obtížné tratě a ty byly tentokrát ještě ztíženy panujícími podmínkami, když ráno pršelo a po celý den panovala mlha. I z toho důvodu jsme soutěž pojali jako testovací a mohli pracovat na nastavení na morko a kromě toho jsme zkoušeli i pneumatiky jiné značky," vrací se k Rally Vsetín Patrik Rujbr a pokračuje, "první Semetín jsme jeli s velkým respektem, ale na Trojáku jsme už trochu zatáhli. S průběžným třetím místem jsme byli spokojení, ale pak přišlo vyloučení. To nás ani tolik nemrzelo a byli jsme rádi, že se na rozvor přišlo teď a ne třeba na Barumce či nějaké soutěži Mistrovství Evropy v příštím roce. Z naši strany patří velké poděkování za podporu celému teamu, rodinám a kamarádům a po malém svezení na výstavišti se těšíme na příští rok a poděkovat bych chtěl také pořadatelům – nejen těch Rally Vsetín, ale všem za to, že své podniky organizují a řeší i někdy neřešitelné situace," uzavírá pak Patrik Rujbr.

A na závěr, co dodává svým pohledem Ondra Krajča? "Vsetín byl velmi náročný a to hlavně díky mlze. Semetín jsme jeli s respektem a dalších RZ už jsme trochu tahali. Nakonec nám soutěž vyšla velmi dobře a odjížděli jsme spokojení. Vyzkoušeli jsme, co jsme chtěli a jak říká Patrik, tak ani následné vyloučení nás nakonec tolik nemrzí. Ještě se povozíme na výstavišti v Brně a tím ukončíme letošní sezónu a pomalu se začneme připravovat na další. Tímto bych chtěl poděkovat Patrikovi, celému teamu okolo Mirka Jandíka, rodině, přítelkyni a všem známým a podporu po celý rok. Díky!" Nyní již tedy nezbývá než uzavřít pozváním na brněnské výstaviště, kde se uskuteční návrat automobilových soutěží po několika letech do města Brna pod názvem Agrotec Sportlife rallyshow a posádka Rujbr – Krajča při tom nebude chybět.

Komentářů celkem: 2
3. 11. 2015 15:431
0 0
Tak když pominu, že takové rozměry by snad měly kontrolovat před závodem, pokud tedy vůbec a ne po těch všech ranách, co auto a podvozek při závodě utrpí, tak by mne zajímalo, zda bylo auto kratší nebo širší... v nadpisu kratší auto by naznačovalo jiný rozvor, v textu je zase rozchod...
3. 11. 2015 17:242
0 0
Od začátku se hovořilo o rozvoru... (a bylo pochopitelně to dost lidem divné)
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!