Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
1. 11. 2015 11:59 − 2585× − 3

Úspěšná premiéra Emila Bergkvista se čtyřkolkou

Mladý Švéd si na Rallye International du Valais vybral odměnu za vítězství v JERC a startoval s Peugeotem 208 T16.

Druhý evropský juniorský šampion Emil Bergkvist si na poslední letošním evropském podniku vybral odměnu za vítězství v JERC když startoval s Peugeotem 208 T16 a na to, že šlo o jeho první start se čtyřkolkou, rozhodně nezklamal. Soutěž rozjel na rozhraní první a druhé desítky, ale do konce páteční etapy se dostal na šesté místo a v sobotu pak postoupil až těsně pod stupně vítězů na konečné 4. místo. Jako zajímavost může posloužit, že porazil dalšího debutanta ve čtyřkolce, Nikolaye Gryazina, který si pro změnu vychutnával premiéru s Fabií R5 a tuto dvojici dělily v cíli dvě minuty.


Foto: www.fiaerc.com

Jak sám jezdec říkal před startem, primárním cílem bylo dokončit soutěž a sebrat co nejvíce zkušeností, výsledek mezi šesti nejlepšími by pak byl z říše snů. Jak se včera ukázalo, snový výsledek se Bergkvistovi povedlo získat: "Nikde jsme nejeli úplně na limitu a v průběhu celé rally jsme cítili, že bychom mohli tempo zvýšit. Tohle říkám proto, že máme velký respekt k tomuto typu auta a máme s ním omezené zkušenosti, ačkoliv cítíme, že s dalšími zkušenosti bychom dokázali bez nadměrného rizika bojovat o nejvyšší příčky."

Ale vše neprobíhalo jenom pozitivně, jedna sekce se Emilu Bergkvistovi vryla do paměti více než silně. "Jsem trochu frustrovaný z jedné specifické vlásenky se kterou jsme měli problémy při obou průjezdech a museli jsme v ní couvat, což nás stálo nějaký čas. Před soutěží jsem říkal, že umístění mezi šesti nejrychlejšími by bylo úžasné, není třeba proto třeba zdůrazňovat, jak moc jsme spokojení se 4. místem. Zároveň chci poděkovat Opel motorsportu, organizátorům ERC, Eurosportu, Michelinu a Saintéloc racingu za to, že nám dali tuto skvělou příležitost," uzavírá Emil Bergkvist.

Komentářů celkem: 3
2. 11. 2015 00:031
0 0
Ještě že mu to nedali už na Barumku. Pač to by nemohl jet, když by neprošel na začátku roku Rallykempem smajlíksmajlíksmajlík

Jinak mu to moc přeju
2. 11. 2015 09:232
0 0
No a navíc by měl třeba v Rallycampu instruktora, co přešel po 3 závodech s MB 1000 rovnou do Subaru...smajlíksmajlík
2. 11. 2015 17:083
0 0
Je dobře že se mu vydrželo auto a výkon na 1*smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!