Jiří Fryje - eWRC.cz
4. 11. 2015 19:48 − 6515× − 3

Rodinný výlet

Otec Jari a syn Jari-Matti oprášili Lancera třetí evoluce a Audi Quattro a Latvalovic kamion kodrcavě zmizel za zatáčkou.

Druhé místo ve Španělsku, k tomu dva body ze závěrečné prémiové zkoušky a Velký Ogi v “pangejtu“. Nic z toho nezadává důvod k nespokojenosti. K tomu nepopsaná stránka v diáři na celý další týden a potřeba trochu se odreagovat od vypětí, které provází kolotoč mistrovství světa a překvapení pro diváky na Lausitz Rallye bylo nachystáno.

Otec Jari a syn Jari-Matti oprášili Lancera třetí evoluce a Audi Quattro, starostlivá maminka napekla karjalanpiirakky, kalakukku a aby bylo i něco sladkého, přibalila na cestu pár laskiaispulí, zamávala jim a Latvalovic kamion kodrcavě zmizel za zatáčkou. Čekala je dlouhá cesta, na jejímž konci byl německý Boxberg, centrum i u našich motoristických příznivců populární Lausitz Rallye. Nutno podotknout, že se jedná o kraj nikterak vzhledný, jenže Latvalovi nepřijeli obdivovat krásy přírody, ale užít si šotolinových vložek, kterých zdejší povrchové doly a pískovny poskytují měrou vrchovatou.

V páteční zahajovací vložce zajel Jari-Matti šestý čas. Pak se ale jedné z ojnic zachtělo pohledu na ten svět boží a tak se blokem motoru jukla ven. Konec a zklamaní diváci. Mladého Latvalu už zítra na trati neuvidí. Pravdu měli jen částečně.

V sobotu ráno se Jari-Matti předvedl jako vzorný syn v roli mechanika otcova vozu. S přehledem organizoval práce v servisu, určoval volbu pneumatik, (šotolinové, či šotolinové, toť otázka) a staral se o to, aby byly nahuštěny na správný tlak.

Že měl při tom dobrý odhad dokládá skutečnost, že tatínek Latvala, kterému se blíží šedesátileté jubileum, do cíle dosmykoval a doskákal na jedenáctém místě absolutního pořadí.

Škoda kolapsu Jari-Mattiho vozu, ale i tak patří finské rodině dík za předvedené výkony, které byly určeny především početným divákům. A konečně, “mladý“ si může ten výpadek vynahradit už příští týden ve Walesu.


Motorhome Latvala

Fotografie pořídil a ochotně poskytl předseda AMK Vyskeř, Jan Kozák

Komentářů celkem: 3
4. 11. 2015 20:58 Upraveno 21:02
0 0
Tak u tohoto clanku, jsem se uprimne nasmal.
Ojnice jukla ven, atd.....smajlík
max
5. 11. 2015 11:57
0 0
This is rally !
Třeba ve F1 je něco takové nepředstavitelné . (že by si třeba N. Rosberg šel zazávodit v německém mistrovství formule 3)
smajlík
5. 11. 2015 15:42
0 0
Parádní čtení smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!