Marcos Ligato obhájil argentinský titul

Ligato získal další vítězství a už nyní mohl začít předčasně slavit druhý získaný titul v řadě.

Marcos Ligato vloni přeťal dlouhou šňůru argentinských titulů získaných někdejším účastníkem MS Federicem Villagrou. El Coyote letos znovu usednul do svého Fordu Fiesta MR a jeho cíl byl jasný, vrátit se zpátky na domácí trůn. I když všechny dosud odjeté podniky dokončil na pódiu, z vítězství se radoval pouze dvakrát a nyní na start předposlední rally přijel jako druhý muž pořadí. Marcos Ligato totiž i letos ze svého Chevroletu Agile MR ždímá úplné maximum a v předcházejícím osmém dílu šampionátu získal už páté vítězství. Do centra Rally de Entre Rios přijel minulý týden pilot Chevroletu s teoretickou možností stát se předčasně letošním šampiónem. O tuto možnost už přišel Miguel Baldoni a se svým Peugeotem 208 MR na start předposlední rally vůbec nedorazil. O snížení počtu startujících Peugeotů se postaral i Alejandro Cancio, když přezbrojil na mistrovskou techniku, Chevrolet Agile MR.

Značka Chevrolet doslova ovládla úvodní etapu Rally de Entre Rios. Po prvních dvou rychlostních zkouškách piloti této značky dokonce opanovali celé průběžné pódium. David Nalbandian ve zbylých testech úvodní etapy už nestíhal a propadnul se na sedmé místo. Cancio se s novou technikou popasoval výborně a první den dokončil jako druhý s odstupem 19,7 sekundy na Ligata. Villagra bohužel cíl prvního dne vůbec neviděl a jeho šance na zisk titulu se propadly na úplné minimum. Na pódium se nakonec vyhoupnul během soboty jiný pilot Fordu Nicolas Madero. O bronz získaný během první etapy kvůli tomu přišel pilot Peugeotu 208 MR Luciano Preto. Na prvních dvou pozicích se už nic nezměnilo, Ligato získal další vítězství a už nyní mohl začít předčasně slavit druhý získaný titul v řadě. Oslavy mu ale trochu pokazila událost, kvůli které byla soutěž v půlce druhé etapy předčasně ukončena. Na vině byla nehoda, během které zahynul jeden z přihlížejících diváků.

Výsledky této rally argentinského mistrovství

Stav šampionátu: 1. Ligato 367, 2. Villagra 282, 3. Baldoni 221, 4. Madero 159, 5. Cancio 155,5, 6. Preto 116,5, Diaz 116,5

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!