Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
9. 11. 2015 22:54 − 2514× − 0

David Higgins zbrojí na Wales

Pětinásobný americký šampion David Higgins si poprvé vyzkoušel Subaru, s nímž pojede Wales rally.

Jak jsme vás již dříve informovali, David Higgins se letos ukáže na Welšské rally po několika letech a tentokrát bude sedět v kokpitu Subaru WRX STi nesoucího zbarvení odkazující na Colina McRae a jeho zisk titulu světového šampiona před 20 lety. Jezdec si dnes v prostorách Higgins Rally School vůz vyzkoušel a s nejnovějším přírůstkem do kategorie produkčních vozů najel nějaké ty kilometry, aby se s chováním speciálu seznámil před samotným startem soutěže, která je na programu tento víkend.


Foto: Subaru Rally Team USA

"To auto je tichý zabiják, nevydává takový zvuk jako auta v Rally America a nemáte z něj takový pocit rychlosti. Začneme brzdit do zatáčky a neuvědomujete si, jak rychle vlastně jedete," hodnotí po dnešním dopoledním testu vůz David Higgins a pokračuje, "mimo to jedete delší čas na plný plyn, takže to jsou nějaké věci, na které je třeba si zvyknout. Ale celkově jsme s autem hodně spokojení a máme z něj skvělý pocit."


Foto: Subaru Rally Team USA

Jak ještě bude mnohokrát akcentováno v průběhu samotné soutěže, letos je tomu již dvacet let, co Colin McRae vybojoval svůj jediný titul mistra světa a Higginsovo Subaru na tento Skotův úspěch odkazuje prostřednictvím svého zbarvení. "Když jsem viděl auto v tomto modro-žlutém zbarvení, tak jsem z toho byl na měkko a jsem si jistý, že až nás bude Colinův táta Jimmy ve čtvrtek odmávávat na startovní rampě, tak to bude taky hodně emotivní. Colin byl ten, díky němuž jezdci jako já začali věřit tomu, že je možné dělat rally jako profesi a jemu spolu s Richardem Burnsem, který nastoupil na scénu o něco lehce později, vděčíme za mnohé," říká na adresu jediných dvou britských mistrů světa v rally David Higgins.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!