Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
10. 11. 2015 22:15 − 2580× − 2

Andreas Mikkelsen hladoví po dalším úspěchu

Andreas Mikkelsen vybojoval v Katalánsku své první vítězství a rád by zajel kvalitní výsledek i ve Walesu.

Od prvního startu s vozem WRC do prvního vítězství si Andreas Mikkelsen musel urazit poměrně dlouhou cestu a když se prvenství konečně v Katalánsku dočkal, získal ten správný hlad po vítězství a rád by stejný výsledek zopakoval i při posledním podniku MS ve Walesu. "První vítězství bylo pro mě s Olou něčím velmi speciálním, hlavně to znamená, že z našich beder spadl kámen zodpovědnosti a na Wales rally na to můžeme pořádně šlapat bez toho, aniž by na nás byl vyvíjen nějaký tlak," vrací se ke Katalánskému výsledku norský pilot.

Pokud jde o Wales, ten je pro Andrease Mikkelsena místem, kde dělal své první motoristické krůčky. V roce 2006 odjel s Focusem WRC desítku ostrovních soutěží a také si připsal první havárii v MS, když na závěr roku na Wales rally absolvoval premiéru v MS zakončenou havárií. A stejně si na této soutěži vedl i o rok později. "S Walesem mám výjimečné vazby, když mi bylo 17, tak jsem se sem přestěhoval, abych si mohl udělat řidičák. I má první soutěž MS se odehrála v této zemi. Je proto vždy příjemné se na tyto cesty vracet. Stejně jako Švédká rally, tak i Rally Great Britain je pro mě něco jako domovský podnik," říká dále Andreas Mikkelsen.

"Ve Walesu musíte být vždy připraveni na špatné počasí. To pokaždé učiní soutěž trochu nevyzpytatelnou, když jsou rychlostní zkoušky extrémně blátivé a klouzavé. Po vítězství v Katalánsku jsem hladový po dalším a chci vyhrát znovu jak jen nejdříve to bude možné," shrnuje své jednoznačné cíle pro Wales rally Andreas Mikkelsen. V soutěži, která se jede o tomto víkendu mu budou, ostatně asi jako obvykle, největšími soupeři jeho týmoví kolegové a znepříjemňovat situaci Volkswagenům budou chtít jistě i ostatní jezdci, pro něž mnohé půjde o poslední šanci, jak přesvědčit své šéfy, že si tovární sedačku zaslouží i v příštím roce.

Komentářů celkem: 2
11. 11. 2015 09:53
0 0
Kluk mi zacina byt vic a vic sympaticky smajlík tak šup šup prohnat toho frantika, treba ti Jarri s honem pomuze smajlík
11. 11. 2015 12:11
0 0
smajlíksmajlík nezbejvá než doufat, že na Ogiera přitlačí(jenže to mu tým stejně nedovolí když o něco půjde...)
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!